Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Longeye #3417 üzenetére

    "nagyon pontosra sikerült, meg is lepődtem."

    Akkor ezt a részét már kipipálhatod. Ha kitartó vagy fognak gyülekezni a pipák.

    "1. Van-e szabály, hogy milyen átmérőjű csapot használjak? Én most 6 mm-et használtam, mert a 8-asat már túl vastagnak gondoltam egy 18 mm vastag fához. Ezt 5 cm-enként tettem bele."

    Pontosan úgy kell, ahogy csináltad: Harmadolunk. 6x3=18 :C

    A sűrűsége is jó. Picit lehet sűrűbben, ha komolyabb terhet visel, mint pl polc. A sorozatfúrók ha jól emlékszem, 3,25 mm-re furatoznak. Ezt mdk01től tudom, majd kijavít, ha rosszul emlékszem a tanítására.

    "A csapnak mind a két oldalát be kell ragasztózni igaz? "
    Igaz.

    "az egyiket megpróbáltam kihúzni és beletört."

    Gondolom, a szeggel jelölő tiplid tört bele - máskülönben minek kihúzni. Ennek én úgy szoktam elébe menni, hogy befogom a tiplit egy fúrógépbe, és picit lecsiszolok belőle, h könnyen járjon. Mármint a jelölős tiplit. A ragasztóst isten őrizz! Azon viszont jó, ha van enyvtáska, azaz rovátkolt. Ha nem az, belevájom a kombináltfogó recéit. Amikor szorul a tipli, van, hogy nem bírod beletolni a helyére, mert a ragasztó kitartja. De nem csak ezért jó a rovátkolás, hanem több, mint dupla felületen fog a ragasztó is akkor.

    "de még csak meg sem mertem próbálni ilyet csinálni, mert ötletem sincs hogyan lehet ilyen pontosan kimarni mindkét oldalt."

    Pofonegyszerű. Vezetőléc mellett tolod a felsőmarót. Gyakorolgasd hulladék anyagon, és fog az menni, mint az ágybavizelés.

    "A Dremmeltől meg majd leszakadt a karom mire készen lettem, mert nincs hozzá gravirozo feltétem."

    Nem tudom, milyen a gravírozó feltét. A Dremel-t ugyanúgy fogom, mint ha tollal írnék. A csuklómat letámasztom, és olyan lassan haladok, hogy ne legyen a fának ellenállása a sebes marás miatt. Így elég sokat tudok marni egy menetben. Ha már kezd fájni a kezem, leteszem, mert akkor rontok, ha nem vagyok ura az izmaimak. Az ember mindig talál olyan munkát, amivel kipihentetheti a kezeit.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák