Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Masooo

    aktív tag

    Estét

    Olyasmi történt amit gondoltam meg kell osztanom, mert nekem is két nap kellett megemészteni :)

    Adott egy bútorlap 210x60cm. ezt hosszban akartuk elvágni ketté, hogy legyen 210x30 *2db felület.
    Megtörtént a pontos rajzolt jelölés, a távmérések és rögzítve is lett egy teljes hosszt elérő másik lap amivel a körfűrészt csak tolva pontos vágást lehetett volna elérni.
    A gép egy parkside körfűrész volt öntvény talp stb, Robosztus darab és nem gondoltam volna, hogy megfekszi a feladat.
    Annyi fontos, hogy a tárcsát úgy lehet cserélni rajta, hogy megnyomsz egy gomb szerü izét, az betol egy féket belülről ami megfogja a lapot és imbusszal lelazítva megvalósítható a csere. Ez azért fontos, mert ez a fék szerű akármi a laptól talán ha fél cm távra van.

    A vágás elindul, kb 50cm után látom, (mert megfigyelő voltam oldalt) hogy a lap elindul jobb felé egy kanyarban. Azonnal stop. Amíg állt a gép a lapon megjelent a fék körül egy elfeketedés, azaz megégett ott a lap. Gép ki, felpörget, a lap egyenesen pörög. Jó, vissza vágni, kb 30cm és a korábbi jelenség ismétlődik, megint lett egy égés a lapon. Vágás abbahagy, erős önuralommal a gép nem megy le a harmadikról megnézni a hóhelyzetet és a vágást dekopírral befejeztük más méretben.

    Tudom és hírdetem hogy a parkside szar, épp mint az einhell akkor, ha pontosan akarsz precízen vágni, de azt sosem hittem, hogy ennyire szar. Átnézem mi a szitu a géppel és megy vissza.

    A kérdés, van valami ajánlott körfűrész? Tavasszal építek egy könnyűszerkezetest és arra vettem ezt, hogy a pallók vágását megoldjam vele, de már kétségeim vannak neki akarok e állni ezzel.

    Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?

Új hozzászólás Aktív témák