Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ph_5.5

    aktív tag

    válasz pali923 #64309 üzenetére

    AZ ellenőrzés kicsit olyan mint pl a rendőrségen a közlekedésrendészet. Egy szakmájához értő járőr képben van, és tudja hogy nem csak a KRESZ létezik hanem pl a KÖHÉM rendeletek is, ami miatt bele tud kötni abba ha az ablakmosó tartályban épp nincs folyadék. És hogy mennyit ér egy olyan jelzőtábla ami magassági kihelyezésében nem éri el a kötelező szintet.
    A mi könyvelőnk eléggé tájékozott, mert sajnos néha szüksége volt rá. Fotózással foglalkozunk, van saját stúdiónk. Ha egy stúdiót bérbeadsz, úgy hogy te is ott vagy bent abban az egy - két órában, és mozgatod az eszközöket, akkor az nem lehet "bérbeadás", mert pont az lesz az eltérés mint a gépjármű kölcsönzés (autóbérlés) és a taxizás között.
    Így ha bérbeadást írnék rá, akkor megcsesznek (hiába számlázom le), mert nem megfelelő a számlára írt elnevezés. Cég pesten éttermet "bérelt" évvégi vacsorához. Zárt körű rendezvény volt. Megkérdezte a NAV hogy volt-e vacsora? Igen... akkor ez nem bérlés, hanem vendéglátási szolgáltatás. ÍGy maximálisn értelek, bármibe bele tudnak kötni.

    A szakmák gyakorlásához kell a végzettség. És a cég alapításához pedig ez a szándéknyilatkozat, vagy alkalmazott papírja. Ha már működik a cég és olyan végzi a melót akinek ninc silyen irányú végzettsége, normális ellenőrzésen ha ért hozzá az ellenőrzést végző, bukta lesz. Ha nem ért hozzá- akkor szinte bármi megfelel. És ha meg máshoz ért, akkor meg abba fog belekötni és észre sem veszik hogy pont nincs papírja, mert be volt jelentve, fizetnek utána mindent... de kapsz egy bírságot mert nem volt megfelelő a ruházata.

Új hozzászólás Aktív témák