Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zodo

    nagyúr

    válasz Mian #4478 üzenetére

    Talán ezt jelenti, ha nem ,majd javítanak.

    PCI Latency Timer
    Options: 0 - 255 Lehetőségek: 0 - 255
    Ez a funkció szabályozza, hogy a PCI eszközök milyen hosszú ideig tudjak "fogva tartani" a buszt, mielőtt azt egy másik igénybe veszi. Minél magasabb az érték, annál tovább tudja a PCI eszköz visszatartani a buszt. Amiért minden PCI busz felé irányuló hozzáfárás egy kezdeti késleltetéssel érkezik, mielőtt a tranzakció megtörténhetne, ezért a PCI Latency Timer alacsony értéke lecsökkenti az effektív PCI sávszélességet, míg a magasabb érték növeli azt.
    Másképpen kifejezve, az érték növelése miatt a PCI eszköz hosszabb ideig érheti el a buszt, de ezen PCI eszközök vállaszideje is megnövekszik. Ez azt jelenti, hogy minden PCI eszköznek hosszabb ideig kell várnia, mielőtt hozzáférhetne a buszhoz, de ha egyszer elérik, akkor több idejük van a tranzakciót végrehajtani.
    Általában a PCI Latency Timerm 32 ciklusra van beállítva. A jobb PCI teljesítmény érdekében magasabb értéket kell használni. Először próbáljuk meg ezt 64 vagy akár 128 ciklusra állítani. Előfordulhat, hogy néhány PCI eszköz nem hangolható össze a hosszabb késleltetési idővel, ezért ha olyan problémákat észlelünk, mint dadogó hang, vagy lassan válaszoló, megbízhatatlan rendszer, akkor csökkentsük a késleltetést. A magasabb érték is csökkentheti a teljesítményt, ha túl sok idő éll rendelkezésre egy-egy eszköznek, ami miatt a többinek hosszabb ideig kell várnia a felszabaduló buszra.

Új hozzászólás Aktív témák