Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DBob

    őstag

    válasz harry #1044 üzenetére

    Üdv.

    Ez a cikk a fogyasztás terén kissé csalóka eredményeket mutat. Nem láttam pontosan hogy milyen psuval nézték, de ha azzal amivel máskor tesztel tomshardware, akkor egy 600w körüli táppal, aminek ilyen alacsony energiafelvétel mellett nem túl jó a hatásfoka. Amit te ott 40-44w-nak láttál, az igazándiból leszorítható 25-30wra. Természetesen ez igaz a többi lapra is, hogy megfelelő, ide méretezett tápegységekkel ez javítható.

    Én mondjuk nem értek egyértelműen egyet azzal hogy jobb a teljesítményük. Vegyük alapul pl a prohardveres tesztet. HD egyiken sem ment, minden más meg mindegyiken. Pár % teljesítménykülönbség volt a cpuk közt. Hogy nagyobb a nem-atomos választék ezt ma már kétlem. Mivel felkapott lett az atom, épp a te igényednek gyártanak igen széles palettán alaplapokat (igaz, nem tudod megfizetni gondolom mert "ipari" lapnak gyártják őket). Mini-itx alaplapok esetén csak megkötések mellett beszélhetünk bővíthetőségről is, és ezt sem a cpu mondja meg. Ha meg nem mini-itxre gondoltál, van atx lap is atom cpuval.

    HD anyag megjelenítéséhez meg egyedül a kétmagos atom jöhet alapból szóba, ő is inkább csak a 720p-ket viszi (azokat mindet gond nélkül, nálam 1080p már problémát okozott neki linux alól)

    Innentől kezdve meg te tudod, de hallgasd meg mások véleményét is.
    Amit meg írtál felhasználási folyamat (ftp, torrent, talán web, pop3 kliens, belső filekiszolgáló) Erre már jó egy 333mhz-es celeron is akár megfelelő környezettel. Nem is értem miért gondoltad hogy az egymagos atom nem bírkózik meg vele :p

Új hozzászólás Aktív témák