Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz mexel #13086 üzenetére

    A box vagy TV készenlétben le szokta kapcsolni az 5 V tápot az antennáról, de egyébként az a pár mA nem sokat számítana, folyamatosan sem. Az antennán lévő kis doboz burkolatát le lehet pattintani, elvileg lehet benne erősítő nélküli panel is (csak baluntrafó) vagy erősítő is.

    A képen egy erősítő látható, másik oldalán a szimmetrizáló balunnal. 12 V-os, de 5 V-ról nagyon jól tudtam használni, amikor még régebben szükség volt rá. Ha ilyen van beépítve, táplálásra mindenképpen szükség van, azt a menüben be kell kapcsolni.

    Ha nincs erősítő, akkor az antenna, illetve a balun rövidre zárja az 5 V tápot, így hiába is aktiválod, a box védelme lekapcsolja.

    Az elosztás attól függ, hogy egy boxra akarsz 2 db TV-t, azt milyen csatlakozással, vagy magát az antennát kell elosztani, mert akkor ott jön a képbe a DC-leválasztás kérdése is.

    A Strong processzora eszerint kicsit érdekesen csinálja, hiszen a SCART (szabvány analóg csatlakozóként) mindig csak PAL 576i vagy NTSC 480i jelet bocsát ki, ott más opció nincs. Így például a MediaStar chipeknél teljesen közömbös a HDMI-kimenet felbontása, mert az egy független kimenet. Kijelzi ugyan a SCART-on is, de nem változik semmi.

    Pontosabban ennél csak annyi változik, hogy NTSC 480i módban szintén kicsit homályosabb a kép, mert ilyenkor az SD 576 soros adást is átkonvertálja 480-ra, TV is egyértelműen üzemmódot vált NTSC / 60 Hz-re. De itt külön opció van az analóg kimenet beállításához (PAL vagy NTSC).

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák