Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csendes

    őstag

    válasz MaCS_70 #15490 üzenetére

    Az antennád nagyjából a lehető legjobb, STB/TV mellett akár 100 km feletti távolságból is megfelelő lehet, ha van rálátás. Ha ilyen Dyras tunered van [link], akkor abban (valószínűleg) FC0012 tuner és RTL2832U demodulátor van [link], ami az egyik legjobb jelenleg kapható. Sajnos a teljesítményfelvételi korlát (5V és kevesebb mint 500 mA ~ 1,5-2W) miatt az USB-s tunerekhez nagyobb bemeneti jelszint kell. Elvileg PCI vagy PCI-E tunernek a belső erősítője nagyobb teljesítményű lehetne (egyébként ugyanolyanok, mint az USB-s), de ilyeneket már alig gyártanak, a régebbi típusok pedig gyengébb tunerekkel szereltek, és nem valószínű, hogy megoldást jelentenének, boltból újat venni drága is.
    Egy jó minőségű további erősítő az antenna közelében segíthet, mivel jelenleg pont a határon van a vétel. Az antennakábel minősége is jelenthet néhány dB-t.
    Megoldás lehet még egy STB jó vételi hatásfokkal, pl: [link][link], ha a monitoron esetleg van szabad (két) HDCP-s HDMI csatlakozó, de nehéz megmondani, hogy zivatarban, hóesésben milyen lenne vele a vétel.

    [ Szerkesztve ]

    Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

Új hozzászólás Aktív témák