Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz #65675776 #16871 üzenetére

    Glimmlámpa önmagában alkalmatlan erre. Nincs benne, ami zárná az áramkört, ezáltal felfűtené a csövek izzószálait.

    A bimetálos világít, mintha glimmlámpa lenne, meg részben az is, de nem csak az. Másik fajta az elektronikus, ez összesen csak kettő. De végeredmény szempontjából mindegy, mindkettő szaggatja az áramkört, ez kell a gyújtáshoz.

    A harmadik megoldás nem csak a gyújtót váltja le, hanem az egész előtét elektronikus, kapcsolóüzemű. Itt már a gyújtás is másképp történik, az áramkör túlfeszültséggel átüti a gázt, amihez a fénycső izzószála, izzítása már nem is szükséges általában.

    A fojtó árnyékolása önmagában kevés (de az is lehet, eleve fémházas armatúráról van szó), antennaként nem csak a csatlakozó vezetékek, hanem maga a fénycső is (vagy legalább a katódok) sugározhatnak zavart, gyújtás közben. Plusz még a hálózatra is visszahat, így nehéz ellene védekezni.

    Előbb kihagytam, a tuner AGC-szabályzóköre is szerepet játszik ebben, ha gyenge a jel, felszabályozza az RF-erősítést. Ezáltal érzékenyebbé válik, de nem csak a hasznos jelre, hanem a zavarra is, amennyiben a kettő egymással összemérhető szintű.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák