Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nrc

    tag

    válasz kezdő #5117 üzenetére

    Érdekes amit írsz, mert a három adó amit fogni tudsz az éppen az analóg földi sugárzáson is elérhető csatornákkal egyezik meg, ami kissé gyanússá teszi a dolgot. Ugyanakkor az általad használt tuner nem képes analóg vételre, csak digitálisra.

    A digitálisan sugárzott adások viszont két mux-on, vagyis frekvencián érhetőek el, amik közül az egyiken az m1HD, m2HD és a rádiók, a másikon pedig az Duna HD, Autonomia, RTL Klub és TV2 vehető szabadon.

    Mivel elvileg a digitális sugárzás mindkét frekvenciájáról tudsz adásokat nézni, nem csak az általad említett 3 adónak és a rádióknak, hanem az összes elérhető csatornának mennie kéne. Ha bejön az m1 HD, akkor az m2 HD-nak is mennie kell, ha pedig van RTL Klub akkor az Autonómiának is be kell jönnie.

    Ez így ebben a formában nem függhet szoftvertől vagy jelerősségtől, mert pl. az m1HD és m2HD pont ugyanolyan feltételek mellet fogható.

    Tehát a kérdés az, hogy biztosan nincs-e egy analóg TV tuner a gépben, amivel esetleg a fenti 3 adót sikerült befogni. :F

    A botantennával elérhető legjobb minőségű vétel eléréséhez érdemes elolvasni zhagyma tapasztalatait, amit egy egyszerű botantennával történő távolsági vétel megvalósulásáról írt.

    Persze, azért vannak más programok is, amikkel lehet próbálkozni, ezekről korábban már esett néhány szó a #4982-es hozzászólásban.

    Teszteléshez a VLC-t ajánlom, mert az nem igényel külső codec telepítést, előtte viszont mindenképpen jó ötlet belőni az antennát a legjobb vételi körülmények eléréséhez.

    Ehhez hasznos segítséget ad a TsReader prg., ami ugyan ezzel a típusú tunerrel nem hajlandó jelminőséget kijelezni, de ha sikerül úgy beállítanod az antennát, hogy a "TEI Errors" értéke ne növekedjen folyamatosan, akkor az azt jelenti, hogy sikerült egy elfogadható jelminőséget elérni.
    Esetleg a tunerhez adott szoftvert is használhatod az antennabeállításhoz, ha az kijelez jelerősség/jelminőség értéket, mert ilyen tekintetben mindegy, hogy mpeg2-es vagy mpeg4-es kódolású csatornákról van szó.

    Ha pedig úgy néz ki, hogy nagyobb teljesítményű antennára van szükség a stabil vételhez, akkor tudom ajánlani a Tesco Value TT-701 passzív antennát, amit nem egész 700Ft-ért lehet kapni és a kb. azt tudja, mint amit a nála jóval drágább aktív szobaantennák.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák