Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vlah

    tag

    válasz WestBam #77931 üzenetére

    Értem én, hogy szándékos, hogy hiperbola alakú a futásgörbe, de azt is látni kell, hogy ehhez szinte semmi nem kell, kb csak egy ellenállás amin az áramforrást és a ledet sorbakötik, ezt persze el lehet adni fantasztikus ötletes konstrukciónak, hogy milyen jó, mert marad tartalék és nem hagy cserben, ha kell és ez igaz is, csak emellett még kb ingyen is van.

    Ha valaki ilyen könnyű fejlámpát akar, akkor szintén aluházast lenne érdemes venni, a fenix hl32r-t pl gyári specifikáció szerint tud 400 lm-t tartani. Ezen kívül súlyra sincs érdemi különbség(tokkal vonóval 100g), tartósságra viszont annál inkább. Persze drága, de ideje lenne ezt a konstrukciót levinni a középkategóriába. (Mondjuk skilhuntom csak másfélszer ekkora és nekem igazából nem kell könnyebb, még futni is teljesen jól lehet benne.)

    Amúgy szerintem nem lenne felesleges a topik, egy gyártó esetén sem. A konstrukciókon lehetne vitatkozni, hogy miket érdemes megcsinálni stb. Szerintem 30-40 lámpából le lehetne fedni a teljes piacot, a többi csak a verseny és a marketing miatt van. Úgy gondolom vannak alapvetések, amik mindenkinek ideálisak lennének, maximum az ár miatt kellene kompromisszumot kötni.

    Ilyen pl az aluminium szerkezet, a jó hatásfokú driver, a korszerű led. Ha ezek adottak, akkor ki lehet hozni a legtöbbet az adott geometriából.

    De pl a kezelés, az ideális méret, a CRI és a színhőmérséklet, az áramforrás már preferencia kérdése.

Új hozzászólás Aktív témák