Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zka67

    őstag

    válasz izomhod #2839 üzenetére

    Figyelj ide! Először is azt mondod, hogy keveset nyomtatsz. Gondolom ritkán is.
    Az epsonokról tudni kell, hogy minden ki-bekapcsoláskor temérdek tintát elpocsékol "fejtisztítás" címén. Személyes tapasztalatom alapján ~10-15 ki-bekapcsolással ki is ürítetted a patronokat anélkül, hogy nyomtattál volna egy sort is.

    A másik dolog pedig a beszáradás.A epsonok, ha nem nyomtatsz velük nap mint nap, azaz nem kapcsolod be minden nap, akkor egyszerűen beleszárad a fejbe a tinta. Jó esetben ráküldesz egy-két fejtisztítást és jó lesz. Ezzel megint csak az a baj, hogy oda negyed patron tintád, és legalább egy lapod, amit csíkosan nyomtatott ki. Rosszabb esetben fotópapírod.

    A harmadik dolog, a 4 patron. Ennek aztán az égvilágon semmi értelme nincs. Mert ha kifogy az egyik szín, mit csinálsz? Kicseréled. A nyomtató mit csinál? Fejet tisztít. Mire kész van azt veszed észre, hogy egy másik szín is kifogyott. Azt is kicseréled és ez így megy az idők végezetéig anélkül, hogy egyetlen sort is nyomtatnál vele.

    Az epson cég nem díjazza az olyan vásárlókat, mint amilyen te vagy, neki az a fontos, hogy orrba szájba adja el a kurva drága patronjait.

    Neked egy HP nyomtatóra van szükséged, az említett típust kifejezetten csak ajánlani tudom neked. Mert: a HP-k nem száradnak be több hetes nem használat után sem. Nem pocsékolják a tintát, ha az van ráírva a patronra, hogy az 200 oldalra elég, akkor biztos lehetsz benne, hogy az úgy is van. Téged nem fog érinteni a dolog, de a HP-k simán megeszik az utángyártott patront. A HP-vel tudsz akkor is nyomtatni, ha valamelyik patron kifogyott. Simán lehet utántölteni is őket. Neked 2 évig elég lesz a gyári patron, szemben az epsonnal, amelyikbe 2 hétig se fog tartani.

    Mellesleg tudsz vele másolni gép nélkül is...

    Szerk: az epsonokba fix a fej, ha nagyon beszárad, akkor garancia idő alatt kicserélik neked ha csak eredeti tintával használtad. Ha nem, akkor be se küldd az epson szervizbe, mert kivágnak vele mint macskát szarni.

    Ha netán a HP-vel valami gondod lenne, akkor a patronokat ki is veheted belőlük, úgy is beküldheted szervizbe. Van még egy érvem a HP mellett: ha a patron netán elromlik, beszárad, folyik, nem nyomtat megfelelően és nem járt le a szavatossága ( >2 év mindegyiken van amikor megveszed), visszaviszed egy rossz nyomattal és kicserélik neked egy újra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák