Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    válasz Grillo #132513 üzenetére

    Itt azt csinálják, hogy a szakszervezet és a cég "tárgyal" évente, de mindig kihúzzák az egészet a végtelenségig. Néha annyira elkésnek, hogy nem is sikerül az adott évben megegyezni, így akkor kimarad az egész folyamat (!)

    Ha megegyeznek, akkor van valami 2,x%-os emelés, amit persze szét kell mázolni az egész kollektívára és különös hangsúlyt fektetni a "felzárkóztatásra", amikor az alacsonyabb béreket emelik, a magasabb béreket pedig nem emelik. Szóval ha kapsz mondjuk 2,5%-ot, akkor az egy komoly emelés, he-he....

    A bónusz a megfogalmazott célok elérése, az EBIT és még valami eredménye. Adó után ha nagyon komoly bónusz, akkor egy havi bér, ha normál bónusz, akkor 1/3 havi bér. Kisebb bónusz pedig kábé annyi sem.

    A teljesítményértékelés az, ami nálam nagyon nyitja a bicskát. Van egy nagy négyzet, ami a elérhető teljesítmény tartománya. A bal-alsó sarok az amikor gyakorlatilag annyira nem csinálsz semmit (vagy annyira buta vagy), hogy kábé ki kellene rúgni. A jobb-felső sarok pedig a supreme overperformer. Minden más "solid performer". Ha semmi mást nem csinálsz, mint az abszolút minimum és addig vársz mindennel, hogy még éppen nem szólnak miatta, akkor is solid performer. Ha pedig hetente megváltod a világot, akkor is solig performer.

    És kábé tizedszázalékot sem változik a béremelés, bárhol is vagy.

    A kiértékelés egy monológus, a főnök megkapja felülről, hogy mekkora a pot, amit kioszthat. És hány tized ebből a felzárkóztató. És ezel túl nulla mandátuma van. Tehát elmondja, hogy ő hogy értékeli, hogy miként teljesítettél. Ez a kábé évente 4x lefolytatott megbeszélések és más főnökök beszámolója alapján áll össze. Aztán te mondhatsz akármit, de a végeredmény úgyis ugyanaz lesz. Ha nagyon nem értesz egyet, akkor be lehet vonni a szakszervezetet egy forszírozott megbeszélésre, de az kábó halottnak a kenet. Több pénzt nem kapsz.

    Hát így....

Új hozzászólás Aktív témák