Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • paatrick

    őstag

    Az utolsó párbaj / The Last Duel (2021)

    Igencsak pozitív értékelése miatt kezdtem bele, annyit tudtam róla hogy Ridley Scott meg középkor. Most megnézve a trailert hála az égnek hogy nem előtte láttam, szinte az egész filmet lelövi :(

    Szóval nagyon voltak a remények, aztán ahogy indították a történetet már csökkentek is. Mivel az első szakasz végére összeáll a kép, a további 2 szakasz szinte csak időhúzás, főleg a középső. Pont azt nem sikerül átadni amire az a fejezet létrejön az ártatlanságot. De legalább lehetett pucér nőket mutogatni.

    A koncepciót a 3 történetről értem. A megvalósítást nem. Egyrészt az utolsónál már ki is mondja hogy az az igazság. Így az első kettő nagyrészt érvényét veszti, másrészt direkt úgy vágták össze hogy az első kettőben fontos részeket nem mutatnak. Persze lehet azt mondani hogy mert az az "ő igazsága", ettől még nincs így. Sokkal jobb lett volna ugyanazt elmesélni 3 szempontból ferdítések nélkül.

    A kort jól bemutatja, a társadalmi berendezkedést is. Ennyi mindenképp jó ha valaki szereti az ilyen középkori filmeket.
    A képet a szürke és a barna árnyalatai uralják, alapból komor, nem túl kellemes nézni.

    Nekem ez egyszer elég volt.

    6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

Új hozzászólás Aktív témák