Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • proof88

    addikt

    válasz Bodor #1903 üzenetére

    Az OCZ-khez van egy progi, ami olyan állapotban hozza az SSD-t, mintha új lenne, tehát arról beszélek, ami taglalva van az Anandteches cikkben is, hogy ugyebár vannak a 4 kB-os page-ek, melyek 512 kB-os blokkokba vannak foglalva, és bár írni page-eket lehet külön-külön, viszont felülírás előtt törölni kell őket, de page-eket nem lehet külön-külön törölni, csak blokkokat, ezért tud iszonyatosan belassulni az SSD. Ezért csinálja azt, hogy felülírásnál, ha talál még szabad blokkot, oda ír, az eredetit meg megjelöli, persze erről csak a vezérlő tud, az oprendszer nem, aztán ha kifogy a szabad blokkokból, akkor jön az, hogy az elhasznált, megjelölt blokkokat törli, aztán lehet odaírni. Azt írták, segít az, ha mondjuk hagysz valamennyi szabad blokkot, tehát kicsit kisebb meghajtót hozol létre az SSD-n (partíciót), a vezérlő úgyis használja majd. Én most a 2 32 gigás SSD-mnél, ami RAID0-ban van és valójában kevesebb, mint 64 giga, ~ 800 megát hagytam kihasználatlanul, 60 gigás a partíció.
    De az a progi lehet, hogy csak OCZ-khez használható és elveszted az adatokat, erről a Diskeeper SSD-optimizálásáról még nem hallottam, úgyhogy majd meg fogom nézni.

    Ottoka: nos, megmondom őszintén, hogy mostansg sokat buherálom a gépet, ezért nincs is házban, asztalon van minden, de a 2 SSD lóg le az asztalról, nem gondoltam, hogy bármi gond lehet, hiszen a tápkábelek és az adatkábelek is stabilan vannak, de ki tudja... az adatkábel egyébként újak és jól szorulnak, de majd megmozgatom kicsit őket menet közben...

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák