Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Carasc0

    őstag

    Tiszteletem SSD topic látogatók!

    Olvasgatom a különböző szintű, jellegű, informált, tapasztalt véleményeket és megjegyzéseket az SSD-kről. A legjobb teszt a felhasználói vélemények ez biztos. Én hiszek abban hogy innen lehet legjobban szelektálni hogy egyáltalán érdemes-e egy SSD-t venni rendszernek-e vagy sem. Én őszinte vagyok a hozzászólások alapján nem merek beleugrani egy SSD-be. Jó lenne ha valaki kizökkentene ebből a hitből. A problémám az hogy többször elhangzott azon tény, miszerint tartós használat mellett az SSD előbb beadja a kulcsot mint egy HDD.

    Én azt terveztem eredetileg, hogy vennék egy 120GB tárolókapacitással rendelkező SDD-t amelyen lenne egy Win7 és egy linux. De mivel én imádok OS funkciókat tesztelni, gyakori lenne az újratelepítés folyamata és a rendszer mélyebb vizsgálata. Nos az hogy ha terhelem az SSD-t és ennek hatására hamarabb hal meg, az nekem nem kifizetődő.

    A másik problémám hogy nem tudom eldönteni most melyik gyártói és melyik vezérlő chipsettel rendelkező SSD-t érdemes megvenni. Cél hogy tartós legyen. Tehát megfelelő terheléssel (pl. teszem azt napi szinten: játék, film, zene használat) tartson ki az élettartalma mondjuk legalább 6-7 évig (ha nem jön közbe semmi más külső üzemképtelenséget okozó környezeti tényező. Továbbá ne legyen ez a kék halálos dolog mint ahogy olvastam az OCZ háza táján.

    Ami nekem még fontos egy SSD-nél az a sebesség. Egyedüli kiválasztottam a Corsair Force GT széria. De nem tudom erről milyen tapasztalatok vannak.

    Help!

    Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

Aktív témák