Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz Parci #21005 üzenetére

    De most akkor miért hasonlítasz egy D700-at olcsóbb MILC-ekhez? :)

    Amúgy egyszerűbb felépítés, kisebb gyártási költség, kevesebb dolog romolhat el rajta, kisebb méret vagy több belső hely egyéb alkatrészeknek. Jó nosztalgiának a tükrös, de mondjuk evf-en látod a "kész" képet, nem pedig lősz, visszanézed, lősz, visszanézed (amihez el kell venned a szemed a keresőtől).
    A jobb fogyasztás lehet DSLR előny (a kevesebb kijelző miatt), meg a nagyobb múlt miatt a bőségesebb objektívkínálat.

    Profiknak még oké, azon a szinten mindenki képes mérlegelni és eldönteni magának az igényei szerint. De egy amatőrnek nem látom miért lenne jó választás egy belépő vagy középkategóriás DSLR például. Fókuszkorrekciót soha az életben nem fog tudni megcsinálni ha elmászik az obi, lehet észre sem veszi, talán csak azt, hogy nem igazán élesek a képek. És hurcolászhat magával egy hatalmas gépet, amit nem szívesen használ, mert 1kg és egész nap húzza a vállát nyaraláson azért a pár képért, aminek a felét meglőhetné telefonnal is.
    Szerintem ahogy lecseng majd ez a láz, hogy mindeni DSLR-t akart, mert azzal jelzi, hogy ő komolyan gondolja a fotózást (még ha nem is ért hozzá), akkor szerintem visszaesik majd jócskán az eladásuk.

Új hozzászólás Aktív témák