Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RexMaximus

    aktív tag

    Reg nem jartam itt en sem :) Kotegelve irok az olvasotakra.

    Muhamad Ali - parkinson - okolvivas osszefugessel nem nagyon lehet mit kezdeni.

    Michael J. Fox buksija ki volt teve hasonlo terhelesnek? Vagy a parkinson korosok kozt szignifikansan kimutathato, hogy inkabb okolvivokra jellemzobb? Nem ismerek ilyet.

    Muhammad Alinak voltak kemeny osszecsapasai de egyben figyelve a palyafutasat nem eppen azok koze az okolvivok koze tartozott akik kb fejjel vedtek az uteseket. Nezzuk Gerogre Foremant, aki kb 38 evesen tert vissza es tiz evig meg ott volt a ringben. Alihoz kepest stilusabol adodoan is sok mas boxoloval osszevetve azert boven szedett be utest a fejere. Nem is akarkiktol. Megsem lett salata. Ne feledjuk azt se, hogy a ’77-es visszavonulasa elott nem vetette meg az italt sem.

    De elovehetnem Roberto Durant, Rocky Marcianot (igaz o kb 15 evvel elte tul palyafutasa befejezeset) vagy Marvin Haglert.

    (#4898) anorche1

    Ettol fuggetlenul viszont teny, karos ha megutik a buksidat. Ez a kockazat ezzel a sporttal jar. Sot mar a focistaknal is tudjuk, akik szerettek fejelgetni, aranyaiban naluk is gyakrabban jelentkeztek problemak. De nezhetjuk az amerikai focit is. Az utkozesekkel jaro megterheles miatt bizony szinten gondok vannak, nem is keves embernel.

    De ezek profi sportolok. Csucsatletak akik tizeneves koruktol kb 20 even keresztul gyakoroljak az adott tevekenyseget. Hobby sportolok azert kisebb tehernek vannak kiteve.

    Nem tudom milyen meretekrol beszelunk, de 100 kilo kornyeki embereknel inkabb 16 uncias kesztyut kene hasznalni es igen, a fejvedo se ordogtol valo.

    Viszont az a velemenyem olyan helyre ne jarjon senki ahol az edzo teret enged ilyen suttyoknak. Egy jo edzo az ilyen embereket is kezeli vagy “elengedi”. Ha meg nem tunt fel ez eddig az edzonek akkor megkerdojelezem a titulusat.

    Benne van a szoban, hogy tars. Egymast segitve fejlodunk, aki ezt nem tudja ertelmezne menjen kocsmaba. Lehet kemenyebben is kesztyuzni de az kozos megallapodas utan legyen. Ha a masik fel szol akkor figyelsz ra es nem felremagyarazol.

    Ha viszont szereted a kihivasokat akkor pl keres ra Jack Slack anyagaira, videoira. Sokat segithetnek a dolgok megerteseben. Bal kezes ellenfel meg kulon kihivas. De jok lettek volna ezek az en “koromban” :). De igazabol a haladashoz a gyakorlas a legjobb eszkoz, csak jobb tarsakkal es megfelelo instrukciok mellett (edzo).

    Vedekezes - mi anno kazettan lattuk, egy Tyson dokumentum filmben, hogy Cus D'Amato azt csinalta Tysonnal, hogy kis sulyu boxolok ellen csak a vedekezhetet. Na egybol adaptaltuk is ezt, de onszorgalombol. Lementunk es edzes utan par menetet igy nyomtunk le persze a sebbeseget az adott fel tudasszintjehez igazitottuk. Nekunk mukodott.

    (#4900) MichaelSD

    Szerintem a szandekkal van a baj az “apuka” reszerol. Ketlem, hogy csak full time heavy baget csapkod es mindig mindeki ellen kemenyen ut.

    (Igen, Integra volt a motorja a topicnak. Azota en is ritkabban nezek fel ide…)

    (#4908) vaksi8

    190cm-el, 82-9x kg kozott mozogtam. Mindefele felepitesu ellenfellel kesztyuztunk. Ha magasabb vagy, igyekszel tavol tartani masikat (jab) ez nekem tobbnyire sikerult. Kezdokre vigyaztam, de edzonk is mindig szolt ilyen szituban, ha nagy tudaskulonbseg volt, hogy vigyazz a masikra. Menet kozben is ha szukseg volt ra akkor ismet szolt. Ebben szocializalodtunk igy ezzel nalunk nem volt gond.

    Ha valaki megszedul azt bizony “szajbavertek”. A leirtak szerint tobbszor egymas utan. Te is azonnal latod ha picit erosebb utes csuszott be a masikon, hogy annak hatasa volt, ami utan elvileg visszafogod magad.

    Ugyanezt teszed ha latod, hogy a masik (kezdo) kettosfedezekbe menekul es le-le blokkol. Nem kezded el “verni” akkor. Visszalepkedsz/sasszezol, hogy egy picit kibontakozhasson, elvezze a dolgot. Ramutathatsz a hibaira is kozben stb.

    Ezert irtam, hogy ott bizony a szandekkal van a baj.

    Persze olyan is volt amikor gyakorlatilag kozel full kontaktba harcolt egy egy par de ebben mind a ket fel benne volt. Ha kozben egyik megfota a masikat akkor veget is ert emig nem szedte ossze magat. Pl testutes, erosebb fejre stb.

    (#4907) Tanisz

    “Kár hogy boxban nincs combos :D

    Hat, lehet nem is baj, azert h valaki 1 eve gyakorolja es a masik par honapja akkor vlsz a par honapos fel fog hazafele santikalni hurkakkal a combjain :)

    No, ezzel ki is irtam magambol az eves adagom :D

Új hozzászólás Aktív témák