Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Honkydoo

    őstag

    Hali,

    Elég sok dolgot írtatok, úgyhogy nem nagyon reflektálnék mindre...
    Én Karatézom már egy ideje.
    Amiben nekem segített/hasznomra volt:
    - A mozgás koordinációm fejlesztése. (Felnőtt IT-sként kezdem el karatézni, gondolhatjátok mennyi fogalmam volt a bunyózásról, vagy arról hogy egyáltalán hogy kell megütni valakit...)
    - Önbizalom (Itt nem a rajoskodásra kell gondolni. Hanem arra, ha van egy kötekedő alak, akkor nem veszem fel vele a kesztyűt, hanem egyszerűen arrébb állok. Persze ha nincs más út akkor nyilván megvédem magam, de ez már az ő baja lesz. ;] Minden önvédelem alapja, az, hogy a legjobb védekezés ha nem vagy ott, vagyis ha harc nélkül meg tudod oldani a helyzetet.)
    - Kontroll ami az önbizalomhoz szorosan kapcsolódik. (A verekedés amit az edzésen is gyakorlunk alapvetően egy stresszes szituáció, főleg egy kezdőnek. Ha megszokod azt az érzést, hogy nyomás alatt vagy és gyorsan kell stresszes helyzetben döntést hozni, az más területeken is a hasznodra válik. Mondjuk a munkában, ha egy kemény felettessel vagy kemény ügyféllel találod szemben magad.)

    Persze a fentieket kifejleszteni idő. (kinek több, kinek már egy-két dolog alapól megvan)
    A lényeg hogy kezd el és ne add fel az elején! Ez nem könnyű út, de türelemmel, és kitartással elég "messzire" el lehet jutni felnőttként is!

    Oké fontos a dojo, meg a közösség stb.. Erről nem írok bővebben mert szerinetm már esett róla szó korábban. :)

    "Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."

Új hozzászólás Aktív témák