Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • myckey

    veterán

    válasz emiki6 #4990 üzenetére

    Nem, nem ismerem ezt az sstyle könyvet. De érdekes. "mai helyzet, retro bunyók". érdekes !

    A futás, ha megoldható, akkor egy alkalmazható módszer, maximum azok a dolgok szenvednek csorbát, amiket írtam. De egyszerűbb, mint a verekedés. A legjobb a megelőzés, vagy a jó konfliktus kezelés, és csak végső soron a kontaktus.
    Az meg gondolom magától értetődő, hogy nem mindig ilyen fekete és fehér, de ha nem, akkor leírom. Nem, valóban nem ilyen egyszerű. Igazad van. : )

    A harccal önmagában baj van, az már nem egy megfelelő állapot, ha az utcán erre kerül sor.
    Számtalan veszély rejlik benne, és rengeteg dologra kellene figyelni, leírni könnyű, meg elmélkedni is. De egy pillanat alatt felmérni és lereagálni, megoldani a helyzetet, ami az embernek teljesen idegen manapság... Szép dolog erről romantikázni, meg papírra vetni. Aztán ha szájba verik az embert, vagy kiverik a fogát, akkor jön rá, hogy "oppá", ez furcsa érzés, élettanilag is, az egész szituáció. Nem hálás.
    Nem egy egészséges dolog a verekedés az utcán, nem erre van berendezkedve a hétköznapi ember, meg egyáltalán ( persze az sem mindegy, a föld mely részén éli a hétköznapjait az egyén...) a több támadó már csak rátesz egy lapáttal. Az a harmadik fél, az gondot jelent nem csak a földön, hanem álló helyzetben is. A beton pedig kemény, mint a kád széle. A támadót nem könnyű leszerelni, mielőtt még hozzád érne és mondjuk esésre kerülne a sor.
    Ezek nehéz dolgok, ráadásul senki nem tudja, mi lakozik a másikban. A hétköznapi ember is képes olyan "mutatványokra" , hogy még maga is meglepődik, ha kihozza belőle a helyzet, tudat alatt.

    Edzésen, dojoban, teremben ringben vagy akárhol...ellenőrzött helyen sem oly egyszerű kezelni egy támadást. ááááá
    Kint, a való életben, ahol nincs szervezett körülmény, nincs kontroll vagy szabály, váratlanul a semmiből kell egy pillanat alatt reagálni ( akár ) , felfokozott idegállapotban, úgy, hogy akár a legrosszabb is lehet a végkimenetel...
    Nem, ez nem jó.
    Dulakodni....igen, sok mindent nem szabad. Igen. Sajnos nem olyan egyszerű .

    Itt a törvény, le van írva, ha már szóba került...
    Volt hozzá szerencsém, így is, meg úgy is.

    Milyen jól mondta Jordan Peterson ! Az önmérséklet fontos dolog, pláne ha van mit :R

    "Veszélyes"..igen, rám is mondták. Nagy szavak. Szép szavak. " aki ilyen erős, és ilyen fizikuma van, és tud is, alázatos, tudja hogy mit nem tud stb..Az veszélyes " Nem is akárki mondta rám, ha nem is pont ezen szavakkal. Nem tegnap volt. Büszke voltam ! Pláne hogy más emberek előtt mondta, nem is akárkik előtt. ( ez így frappáns ) . Igen, hízott a májam és jól esett, kár is tagadni. Írtam is egy cimborámnak, aki szintén jártas/érdekelt ebben az egészben, és sok másban.

    Lehet, jó sokat lehet mindenről is beszélgetni...addig nincs is baj, míg csak mondja és mondja az ember, ne is legyen máshogy.

    "Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

Új hozzászólás Aktív témák