Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz Atomgeszi #83213 üzenetére

    Ja nem mondtad, hogy a hangtechnika a lényege. Bármit teszel a csőbe, az lassítani fogja a térfogatáramot, és jóval erősebb venti fog kelleni, ami több zajjal jár. Még a kanyarulatok is ilyenek, szóval én azt minimálra tenném, és inkább a csövet burkolnám be valamivel kívülről, ami tompítja a zajt. A kivezetésnél miért probléma a zaj? Ez valami stúdióba lesz?

    Gondolom minél nagyobb a ventilátor, azonos hang mellett több a légszállítása?!

    Igen valahogy így, csak akkor kell valami garat az elejére, aminél besűríted a levegőt, ami szintén csősúrlódással, és akár hanghatással is jár. Egy idő után ha túl gyors a levegő, akkor fütyülni fog az egész. A másik, hogy a nagyobb ventinek mélyebb lesz a hangja, és minél mélyebb a hang, annál több anyag kell, hogy szigetelni tudd. Legalábbis úgy tudom a magas hangok könnyen visszaverődnek, a mélyek meg kb. átmennek mindenen. Inkább két kisebb venti lehet megoldás, mint egy nagyobb, de majd meglátod. Nem értek én sem hozzá, inkább csak ötletelek.

    Alulról nem tudom nyomni a levegőt, mert már a kész dobozban kell kialakítanom egy hangcsapdát, aminek az űrtartalma 52 cm mély, 25 cm széles és 18 cm magas.

    Ezzel ugyanaz a baj, mint a szivattyúknál, hogy vákumot próbálsz csinálni, és 1 bar nyomást használsz, hogy feltolja a levegőt. Ha meg tolnád a levegőt, akkor n bar nyomást tudnál csinálni 1 bar ellenében, ami a cső túloldalán van, és sokkal több lehetőséged lenne.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák