Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz 6030D #86832 üzenetére

    Ami a könnyűszerkezetes házból hiányzik, az a tömeg, ami a hőt megtartja. Egy folyamatosan lakott, használt háznál ez nem gond, de 1-2 nap alatt ki tud hűlni ilyen időben temperálás nélkül, így egy azonosan szigetelt téglaház jobban tartja a hőt.
    A másik - személyes - aggályom a falak teherbírása. Jócskán előre kell gondolkodni, hova akarsz valami nehezet felrakni, például TV-konzol, konyhaszekrény, mert alapvetően a falak szilárd felülete gipszkarton, vagy OSB, mögötte pedig töltőanyag.
    Amitől még tarthatnak, a rágcsálók, rovarok, gomba. Egy könnyűszerkezet ház szendvics szerkezetű, sok fa elemet tartalmaz, ami a fent említett károkozók előtt esetleg hozzáférhető, kedvelt uticélként jelenhet meg. Persze a gyártók különféle anyagokkal, eljárásokkal igyekeznek ezt a veszélyt elhárítani, amúgy sikerrel.

    Amit Dani_kp írt, az valós. Maga a szerkezetkész ház azonos bruttó alapterülettel és kiosztással a téglaház kb 40-50%-ra jön ki. A beltér ugyanaz (burkolatok, szaniterek, bútorok, stb), a telek, közmű is ugyanaz. A telek az, ami az összköltséget befolyásolja, mert mondjuk Budaörsön teljesen más, mint Kunágotán.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák