Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    sziasztok,
    hordozható kicsi hangfalon töröm a fejem egy hordozható kicsi erősítő mellé (nyaralás, utazás, bulikba menni). de azért szóljon szépen. (az erősítő 23W/4Ohm)
    cél: minél jobb hangot kihozni minél kisebb méretben. nem audiofil, de teste, normális hang, lehetőleg élvezhető (naja) basszusokkal

    alapanyagok:
    1. doboz: van egy valami logitech vagy genius, ismeretlen eredetű hangdobozom, (16 x 16 x 23), benne valami WSI, 8 Ohm, 12-25W driverek, (a mély 10 cm /4"), tannoy mr keresztváltóval.
    szól, ahogy szól...

    2. doboz: van egy Mission Mv-ds párom, 2,4 literes zárt doboz, 4" papír membrános mission mély-középpel (elég kicsi mágnessel, olcsó hangszórónak néz ki), 25 mm selyem dómmal (szintén pici mágnessel, nem egy nagy durranás).
    a doboz jóval kisebb mint a másik, de mivel zárt, szinte semmi mélye nincsen.

    alternatívák:
    1. Monacor SPH-100C kb 15-ért tudnék párt venni, jónak tűnik, de csak 80db az érzékenysége (papíron 84) ami nem nagyon tetszik, de kevlár és jókat írnak róla
    2. Monacor SP-60/8, Hi-Fi mélyközép sugárzók, 60Wmax, 8Ω (/8) ill. 4Ω (/4), olyan 10 a pár, papír, de 90dB érzékenységgel (adatai)
    3. Monacor DT 252 magas (92 dB, 8Ohm, 75W) adatai kb 12 ezer lenne a pár
    4. Tannoy magas dóm (M1 magasa) 7 ezer lenne a pár

    Kérdések:
    1. Érdemes lenne-e az 1-es doboz hangsugárzóit cserélni valamire
    1.1 ha igen, mit ajánlanátok?
    1.2 ha igen, a keresztváltó maradhat?

    2. Érdemes lenne-e a misson dobozát bassreflexre alakítani, ha igen, kb. milyen méretű cső kéne bele (sajnos semmi paramétert nem találtam a hangszórókhoz)

    3. érdemes lenne hagyni az egészet, és így hallgatni, vagy venni valami normális, kis méretű monitort ebből a pénzből. ha igen, mit? ami elég pici... (tehát ez a kb. max 25 magas, 16 széles...)

    [ Szerkesztve ]

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák