Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz sejt #28214 üzenetére

    Nehéz feladat vár rám. :) Megint.

    Itt nem az alkatrészek lehetséges típusával van, vagy lehet baj. A terv, úgy ahogy van hülyeség. :) Méghozzá a nagyobb fajtából.

    Elektromos kütyü mindenképp kell a hangszóróhoz, mert a Visaton hangnyomás-frekvencia válasza nem egyenletes. Ami lehetetlenné teszi, hogy a képen látható kapcsolással jól működjön, az az a nem elhanyagolható probléma, hogy én még nem láttam két egyforma BG 20-as hangszórót. Elég sokat szór a gyártásuk. A középtartomány rezonanciáinak frekvenciájában, és hangnyomásában is. Szóval csak akkor lehet valami normálisat összehozni belőle, ha a kész hangsugárzót megméred, és a te példányaidon korrigálod az átviteli hibákat. Egyébként nem lesz pontos.

    A doboz, ahogy van, úgy értelmetlen. Sajnos. A több forduló, a táguló TL szerű kialakítás, és a keresztmetszetváltozások megakadályozzák, hogy normális méyltartománya legyen a hangsugárzónak.

    (#28215) Czimby
    Egyik sem igazán pontosan. Valamennyit emel a légrésindukción, de, hát, ennél a hangszórónál szinte elhanyagolható a hatás. Csökkenti a szórt teret, de árnyékolni nem tud. Miért fontos ez?

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák