Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • attiss66

    senior tag

    válasz olajecset #28429 üzenetére

    Ezt a filcezést nem azért csinálom, mert olyan nagy a probléma, csak hogy javítsak mindenütt valamennyit, amennyit csak lehet. Szerintem/remélem/, azzal, hogy zárttá tettem a rendszert jobban fog tetszeni a hangja, mint reflexesen. Shalafi régebben tett rá utalást, hogy a frontok is és a hátterek is azokkal a hangszórókkal zárt dobozban volnának jók. Ki is mérte a 2075H-t. Azt írta, hogy zárt rendszerben 0.9 lenne a Qtc-je/ véleményem szerint belső csillapítás nélkül gondolta/. A front ürmérete 40 l. Shalafi azt mondta azokhoz a hangszórókhoz/merthogy kettő van olyan benne/ 65-70 l lenne a normál méret. Voltaképpen azért 0.9 a Qtc, mert kevés hozzá az űrtartalom. Ezt próbálom ellensúlyozni a kártolt gyapjúval. Egy oldalon a neten hírdetik a hig- end kategóriás kártolt gyapjút/amit már nem lehet kapni/ 125 gr 3000 Ft / én szereztem olcsóbban 600 gr 4500 Ft( volt már nekem előtte is gyapjú, 13 kg-ot vettem 5000 Ft-ért. Az vele a gond, hogy kimosva, tisztítva, kézi kártolással csak darabokban van, nem áll úgy össze táblába, mint, a gépi kártolt/ és ez elég is lenne az összes hangdobozba./és azt írják hozzá, hogy ez a 125 gr gyapjútábla 20 l vírtuális térnövekedést eredményez :D. na ezt hiszem, ha akarom. Ha a fele igaz, már az is jó...ha az is igaz lenne! :) Mindenesetre bízok benne. :) Ha majdnem elhiszem , hogy 125 gr gyapjú 20 l-el növeli a virtuális teret, akkor én teszek bele 200 gr-ot, ami így 25-30 l vírtuális térnövekedést eredményezne és így megvan a 65-70 l :D //és a hátterekbe és a centerbe is, a fronttal %-osan megegyezően növelve/ háttér 50 gr, centrer 28 gr/. Ha tegyük fel a vírtuális teret nem növelné/bár sok helyen ezt írják(az, hogy milyen mértékben, az már más kérdés), akor még ott van az állóhullámcsillapítás/a doboz közepére fogom kötözni a táblákat a keresztmerevítőkhöz/
    A cél az lenne, hogy a vírtuális térnöveléssel levigyem legalább 0.8-ra a Qtc-t. Egyik olvasatomban azt írták, hogy 0.6-0.8 közt a Qtc elfogadható, bár tudjuk a 0.7 az optimális.

    Az ablakra/ahol a házimozi van/, most vettem a turiban egy jó kis vastag poliészter sötétítő függönyt, bársonyos tapintású. Ez is számít valamennyit a csillapításban.

    Na ez jó hosszúra sikeredett. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák