Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szazbolha

    addikt

    válasz shalafi66 #30248 üzenetére

    "Mondjuk azt, hogy finoman mosolyogtató amikor hátrébb tolja a magasat,"
    .
    Kipróbáltam és azt észleletem, hogy fülel nem érzékeltem változást, ezét nem is erőltetném az áttervezett (vagy másmilyen) doboznál.

    "két nem egyforma hangszórót, eltérő dobozban, azonos tartományban hagy szólni"
    Erre van példa B&W-nél is. Egy tuningos cikkben olvastam erről, ahol azt tippelték, hogy az frekvencia menet kisimítása miatt tervezték így. Ezt is kipróbáltam hasonló hangszórókkal (mos.5 és mos.5k) és azt észleltem, hogy mérni lehet a görbe simítást, de hangzásban épp a jó tulajdonságokat csökkentette vagy nyomta el a másik hsz.

    "helyiség, elhelyezés, környezet, => mélytartomány || max hangnyomás, alsó határ => doboz / hangszóró lehetőségek"

    helyiség, elhelyezés, környezet, - ez lehet fontos szempont elismerem, de a hangfalgyártók sem ismerik az összes ember hallgató szobáját.
    Az enyém egy 20+ négyzetméteres dolgozószoba, nagy ablakkal (hangfallal szemben) , sok könyvvel és a hangfalak default helye polc és butor közé beszorítva majdnem falra tolva.
    Nyilván nem jó akusztika, de légyszi most ne az jöjjön, hogy előbb azt rakassam rendbe. Nem fogom.... és akkor itt abba is hagyhatjuk.

    mélytartomány || max hangnyomás - ezt leírtam mit várok mélyben. Ha oda írom hogy xx db , akkor megkérdezed honnan vettem ezt az értéket, mihez képest és így tovább

    alsó határ => doboz
    Ha ide a doboz rezonancia frekvenciája kell, akkor szintlén nem tudok pontos adatot mondani, de 50 Hz alatt. Jobb mint egy átlag-jó polcsugárzó esetében (bármennyi is legyen az)

    / hangszóró lehetőségek
    Ezt szerintem leírtam, illetve kapcsolódik ahhoz, hogy mekkora a pénz keret és könnyű legyen váltani, 2,5 vagy 3 utas váltóval. A meglévőkből fel tudnám használni az SB26ADC-4-et, de jól el van az a korábbi barkács hangfalamban is.
    Nagy átmérőjű mélyet nem szeretnék, hacsaknem oldallapra van szerelve.

Új hozzászólás Aktív témák