Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz szazbolha #34290 üzenetére

    Hja, hát gondolom megmérte, aztán így tűnt jónak, vagy jobbnak (dokumentálni elfelejtette, szóval nem tudhatjuk). :) A két mélyhangszóró eleve nagyon alacsony frekvenciáktól működik. A váltás frekvenciája és az, hogy mi történik a dobozon belül nem igazán összefüggő kérdések. :)

    #34289denesdr
    A zárt dobozok dinamikus viselkedése természetesen nem csak matematikailag jobb, nyilván, ha a modellezés szerint jobb, akkor az lesz a valóságban is, átlagosan. De létezhet olyan frekvencia és terhelés, amikor egy b-reflex megoldás ad jobb IR-t. Persze átlagosan még mindig az lesz a rosszabb. :)

    A mélyhangszórókkal öszezártság semmiféle csillapítást nem ad. A doboz eleve olyan, hogy az uralkodó rezonanciáktól függően a membrán egyes frekvenciákon egyáltalán nem mozog, néhány frekvencián viszont freeair-hez hasonló kitéréssel működik. :) Annak a 20 centis hangszórónak inkább törni szokott a membránja. :)

    #34291szazbolha
    De ez a fajta mérés mellett tervezés nálad közelebb áll a próbálgatáshoz, nincs igazi koncepció, de legalábbis a fórumba leírtakból nem látszik. :)

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák