Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz denesdr #34341 üzenetére

    Pedig beletaláltál, a 102dB pont 5W névleges (ha 8R-nek vesszük), de a kritikus frekvenciákon inkább kevesebb. :) Rövid ideig természetesen elviselhet károsodás nélkül nagyobb bemenőjeleket is, így mérünk terhelhetőséget alapból minden hangszórónál, de egy 25*1,5mm-es lengőcsévét normális esetben nem kínzunk 1,5kHz körüli jelekkel.

    A Grimm Audio nem gyárt hangszórót és nem mér terhelhetőséget. :)

    #34342szazbolha
    "de legalább 250 Hz-ig előre sugározzon a hangsugárzó"
    Ez eleve ki van zárva ilyen hangszóróösszeállításban. :)

    A műszaki szempontok nem állíthatók szembe a hallható eredménnyel, hiszen előbbiek alakítják ki. :)

    Szélesebb előlapon, nem középvonalban elhelyezett hangszórókkal, alacsonyabb frekvenciától érvényesül a BS hatás, lehet értelme, ha illeszkedik a hangszórók alap hangnyomásválaszaihoz, másképp kell kompenzálni, de nem annyira kritikus, normál lakószobában eleve nem -6dB a hangnyomáscsökkenés mélytartományban.

    #34340alphamooncam
    Ezek a doboztervek alapból problémásak. :) Mélytartományban tele vannak kellemetlen, és a tágulás miatt nehezen csillapítható rezonanciákkal.

    #34343szazbolha
    A szélessávú hangszórók hangnyomásválasza sem szokott egyenletes lenni, ez egy speciális hangzásvilág. :) Zárt és b-reflex dobozban is használható minden hangszóró, csak a mélytartománya a T-S paraméterek szerint alakul. :) Minél érzékenyebb, annál rosszabb alacsony frekvenciákon.

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák