Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Raptor67

    újonc

    Sziasztok!
    Először is köszönöm a gyors válaszokat, ötleteket!
    Tisztában vagyok a "project" buktatóival. A famunkákat megtudom oldani, mind önkezűleg, mind egy jó barátom segítségével, - aki orgona restaurátor - és rendelkezik mindennemű faipari gépezettel. A leglehetetlenebb szögű gérvágásokat is megtudja nekem oldani.
    Amúgy a doboz méreteit nem a kissújjamból szlopáltam, hanem az eredeti rajz méreteit alkalmaztam, amit a neten találtam.
    Tény, hogy az eredeti verzióban, mindenből a leghúzósabb kategóriába tartozó elemek vannak, mind a hangszórók, mind az elektronika szempontjából. Ott például a következő hagszórók szerepelnek:
    - Mély: W26FX002 146.000 Ft
    - Mély-közép: W22NY001 106.000 Ft
    - Közép: W18NX001 80.000 Ft
    - Magas: T29CF002 128.000 Ft
    Ez így összesen ( persze duplán számolva, hiszen 2 db hangfalról beszélünk ): 920.000 Ft !!!!! ..Erre még jön a szállítás, és a "kitalálunk még rá valamilyen adót" összege, és ott járunk, hogy 1 milla!!!! Ha ehez még hozzácsapom az eredeti rajzon szereplő hangváltó alkatrészek árát, az megint egy újabb 150 -200.000 adózatlan jó magyar Forint! maga a 2 doboz újabb 100.000. Ez durván 1,3 milliós tétel! Ezt kifizetni nem lehet. Legalábbis számomra biztosan nem!
    Szóval, olyan irányú ötletekre, tanácsokra lenne szükségem, hogy ezeket a hangszórókat mivel tudnám helyettesíteni!..
    Egy pár éve volt alkalmam meghallgatni egy eredeti hangját ausztriában, egy motoros cimbim barátjának a lakásában, és tény, hogy az ott hallottak bebetonozták a fülembe az élményt! Tisztában vagyok vele, hogy az eredeti hangmínőséget soha nem fogom elérni, de nem is ez a célom. Egyszerűen csak szeretnék, egy "legalább" szépen szóló holmit építeni. Az 53 éves fülemmel, már nem igazán tartozok a "denevérek" családjába, tehát ha néhány freki eltünik a membrán, és a dobhártyám között, akkor nem fogok eretvágni magamon. Egyszerűen csak élvezni szeretném - az általam még hallható hangokat.
    Amikor még műszerészként dolgoztam az Orionban, építettem magamnak egy erősítőt. Az előerősítő az Orion SE 260 erősítőjéből származott, ez kapott egy új tápegységet, és 2 db Quad 405-ös végfokot. A hangfalak Orion 501 Bolero-k voltak. Tényleg olyat szólt, hogy még a kéményből is kifújta a kormot, mindezt alacsony torzítás mellett. Valami hasonlót szeretnék átélni!
    Jelen esetben a dübörögtetésről, egy YAMAHA R-N303D erősítő fog gondoskodni.
    Azért kellenek ezek a dobozok, mert a formájuk egyszerűen gyönyörű!!! Sokat dobnának a nappalim látványán!
    Tehát a famunkától nem félek, csak jó lenne tudni, hogy miket érdemes belepakolnom a cuccba, természetesen "emberi" árakat figyelembe véve.
    Ha ez segít valamit, - mint az első hozzászólásom alatt is látható - a következő térfogatok adottak:
    Mély: 57 liter, reflex nyílással
    Mély-közép: 23,5 liter zárt
    Közép: 16,6 liter reflexcsővel
    Magas: 2 liter zárt
    A hangváltóval kapcsolatban szintén itt fogok majd segítséget kérni, hogy ajánljatok valakit, aki majd az adott cucchoz megtervezi nekem az áramkört!

Új hozzászólás Aktív témák