Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • VoidXs

    nagyúr

    válasz denesdr #169685 üzenetére

    Igen, a szabadtér konkrétan 0 (a talaj visszaverődése miatt inkább 1, de azt egy DSP megoldja, szóval 0), és a legtöbben ezt szeretik, gyönyörű tér tud kialakulni. Az viszont fontos tényező, hogy minél kisebb az RT60, annál nehezebb kiszolgálni. Kb. valós, hogy minden -100 ms után kétszer annyi teljesítmény kell, így ezek a mozik reflexes subokkal is gyakran a 10 kW-ot kopogtatják.

    Akiket én ismerek tapasztalt házimozisokat, egytől egyik a reflexes pro-k hangját ajánlják. Kb. korrelál a zártak szeretete a kábelhívőséggel, nekik mindig az van, nem is hallgatják szívesen a reflexes frontjaik mellé, mert csak ront az élményen. Az 1980-as állapotok majmolását vagy gyártói szövegek ismételgetését, újságírásnak eladott lemásolását nem nevezném tapasztalatnak, ez elég sokakat kiejt.

    Elméletileg a zárt csak abban az esetben jobb, ha vákuumban számolod, de mivel ott nincs hang, így ennek nincs értelme. A belső és külső légnyomás folyamatos harca lenget, miután csak az egyik oldalt tudja kordában tartani. Reflexesnél ilyen nincs, mindkét oldalra hat, nem leng, hanem leadja az impulzust és kész. Ez nagyon szépen látható a méréseimen.

    [ Szerkesztve ]

    W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Új hozzászólás Aktív témák