Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bteebi

    veterán

    válasz -KP- #181708 üzenetére

    Köszi a sok infót! :R

    "Nekem személy szerint az 1 nem szimpi. Ha ott lesz a kék és piros rész ami a szobába nyílik, akkor a képen csak az alsó falra tudod tenni a vásznad és egy kvázi 6,5*3,5m-es szobában a hosszú oldalra rendezkednél be?"

    Ha mind a két rész be lenne építve - amire jó esély van - , akkor egy gyakorlatilag téglatest alakú (bár a végén ugye nyitott a sarok), már "csak" 350-360 × kb. 450 cm-es helyiség lenne, mivel a 6,5 m-ből lejönne a gépészeti helyiség (amit amúgy nagyon szívesen betennék a 2-es szobába, csak akkor meg ott lenne a szoba egyik dimenziója nagyon kicsi, mert mondjuk egy 4×1 m-es csík nem jó, 2×2 m viszont sokat kiharap a szobából). Szóval nyilván a keskenyebb, 350 cm körüli falra lenne téve a vászon.

    "Dedikált szobába én nem is gondolkodnék 100" méretben."

    A felvetés jogos, korábban 120-150"-ban gondolkodtam, csak sietnem kellett a komment írásával (sajnos nem sok időm van se írni, se olvasni, ezért reagálok most is csak ilyen sokára), és inkább konzervatívabb maradtam. :DDD (Amúgy eleinte még az is lehet, hogy vászon se lesz, csak TV, bár egyelőre ez zavar a legkevésbé. Mert idővel vászont lesz, remélhetőleg még idén.) Mondjuk a 150" az már 332 cm széles, szóval annál már a legtöbb esetben (kivéve 2-esben) rezegne a léc. :)

    "Ami nem világos még, hogy a piros rész mennyire lesz tele? Mi minden fog oda bekerülni?"

    Olyan dolgok lesznek benne, amik mellé az ember nem szívesen rak bármit, ami érték. :DDD Hőszivattyú, puffertartály, fűtésrendszer osztó-gyűjtője. Szívem szerint egyébként a gépészetet a 3-as helyiségtől jobbra tenném be (kb. 5 méter távolság a ház oldalától, még pont belefér, hogy ne az utcafront felé legyen a kültéri). Azzal viszont az a baj, hogy a fürdőszobák pont az 1-2 fölött lesznek, szóval pont alattuk lehetne a gépészet, meg egyébként is úgy lenne hatékonyabb, de ez már nagyon off.

    De egyébként ez a mozis gépészhelyiség is nagyon jó ötlet, még majd vakarom rajta egy kicsit a fejem. Lehet, hogy megpróbálom azt is megbeszélni a vállalkozóval, hogy ha már esetleg felvernék az aljzatot a 2-ben, akkor tegyék már odébb a falat vagy egy méterrel. De sajnos az már talán tényleg nem kivitelezhető. :(

    Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

Új hozzászólás Aktív témák