Hirdetés

Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    válasz BBéci #20436 üzenetére

    Hiába áll égnek a hajad, attól amit írtam nem hülyeség. Igazad van neked is abban amit írsz, de elbeszélünk egymás mellett.

    Ha lenne itthon egy direkt zenére kialakított, megfelelően csillapított szobám, akkor lehet, hogy lenne egy KEF Reference álló dobozom és nem is búgna. De nincs se ilyen szobám se ennyi pénzem. Ezért írtam azt, hogy a viszonylag olcsó 3 utas álló dobozokról beszélek. Nyilván neked pont nem kell elmagyarázni azt, hogy a szoba milyen szinten szól bele a hangzásba. Én próbálom a lehetőségeimhez mérten úgy kialakítani a rendszerem, hogy elégedetten hallgassam. Sajnos 18nm-es szobába egy 3 utas álló doboz sok. És nem azért sok mert túl mélyre megy, hanem azért sok, mert a szoba felerősíti a mélyeket. Egy mélynyomónál pedig be lehet állítani a hangerőt, hozzáigazítva a szobához és a polcsugárzókhoz, ráadásul mélyebbre is megy mint egy álló hangfal. Tökéletes megoldás? Nem. Egy álló doboz tökéletes lenne? Nem. Mindkettő kompromisszumos? Igen. Ez van.

    Leírom egyébként még egyszer hátha elsiklottál felette, hogy ha nincs szükségem a mélynyomóra, akkor kikapcsolom, és nem fog beleszólni a sztereó hangképbe. Ez egy pozitívum a 2.1-es rendszer mellett, ugyanis az álló doboznál ilyen lehetőségem nincs.

    Lehet, hogy meglepődnél, hogy a legtöbb ember milyen szobaakusztika mellett használ álló hangfalakat, búgó döngő mélyekkel, amire azt hiszik, hogy eeez aztán igen, miközben csak az 50Hz szól +10db-en mert a sarokban van a hangfal. Akkor állna igazán égnek a hajad szerintem :)

Aktív témák