Hirdetés

Aktív témák

  • szacsee

    nagyúr

    válasz Geeco #2610 üzenetére

    Köszi!

    Más:
    Ki ért itt a szabványokhoz?
    Az lenne a kérdésem, pl hogy az Auzentech hangkarin (Prelude X-Fi) ugye van X-Fi hangprocesszor (EAX-al) vagy minek is nevezik, na meg DDL támogatás.
    A kérdésem az lenne, mivel eddig ha Creative X-Fi-re kötötte az erősítőt valaki digi kimeneten, mivel nem volt Doubly Digital támogatás csak 2.0-ban szólt. Namost az Auzen Doubly Digital Live kompatibilis és a hangprocesszora a Creative X-fi.
    Viszon digitális kimeneten akkor elvileg működne az 5.1-7.1 és az EAX is?
    Valakitől azt hallottam, hogy az EAX úgy működik, hogy minden hangszóróra külön küldi a jelet, és ha DD-s erősítőre küldjük őket, akkor az erősítő dekódere lekeverve küldi a hangfalakra és nem ugyanaz, mint ha analóg kötnénk össze. Szóval nem értem, de a dolog pikantériája, hogy én ha jól tudom az EAX egy "effektrendszer", ami pl olyan dolgokat tud lekeverni hardveresen, mint pl visszhang stb (tudom bénán fogalmazok).
    A lényeg, mivel lehet összekötni a hangkártyát, hogy tökéletesen működjön digi kimeneten is? Milyen dekóder legyen az erőlködőben, mert pl Doubly Digital Live-al még egyik erősítő specifikációjában sem láttam?

Aktív témák