Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    Na, mondom, amik biztosak a rázós Dysonokkal kapcsolatban.

    Statikus feltöltődésről van szó, így nem veszélyes, viszont marha sz@r vele így dolgozni. A V6 V7 V8 modelleket érinti, ahol a charging port hátul helyezkedik el. A későbbi V10 V11 modelleken, ez a port előre került.

    Nem minden egyes V6/V7/V8 ráz, és azok is csak bizonyos műszálas felületeken. Igazából pár száz, vagy pár ezer visszajelzés van (ilyet azért gondolom mindenki megreklamál) ami az eladott darabszámokhoz édeskevés, így - egyelőre legalábbis - a Dyson nem lépett semmit.

    Valószínű, hogy Idegen Lény kolléga darabja is azért volt leárazva, mert egy ilyen példány.

    Ez mindenképpen egy Dyson által elkövetett konstrukciós probléma, ami időzített bombaként viselkedett, hiszen szélsőséges esetekben jön csak elő, és akkor is csak relatíve kevés embernél. Így szegről-végről érthető, hogy közben elkelt belőle kismillió példány, és valószínűleg a Dyson úgy gondolja, hogy kisebb a presztizsveszteséggel járó probléma, mintsem az összes példányt visszahívnák. Üzletileg érthető a döntés, viszont ez a vásárlót valószínűleg nem vigasztalja.

    Egyébként, ez megszokott jelenség (sajnos) az üzleti világban. Gondolhatok itt pl a kigyulladó BMW-kre, vagy a rozsdásodó Mercedesekre, ami egy korábbi eset volt, és a Merci csak évek múlva ismerte el, hogy hibázott. (Valamilyen szerves alapú korrózióvédelemmel látták el az akkori új modelleket, környezetvédelmi okokból, és csak kb 5 év múlva derült ki, hogy ezek bizony hamarabb elkezdenek rothadni, mintsem az indokolt lenne. De addigra milliók keltek el az adott modellből, úgy a 2000-es évek elején)

    Az biztos, hogy házilag egyszerűbb megoldani a problémát, és ha amúgy elégedettek vagyunk a készülékkel, akkor ez miatt nem érdemes hisztizni, mivel megoldás úgysem lesz. Legalábbis, a Dyson részéről. (Illetve, burkoltan elismerték a problémát azzal, hogy az új modelleket áttervezték)

    Ellenben, le lehet ragasztani egy kis darab szigszalaggal. Az viszont teljesen jogos, hogy egy ennyibe kerülő gép, ne rázzon már meg, akármi is az oka ennek.
    Szóval, ennek tudatában kell az esetleges vásárlás mellett dönteni.

    szerk:
    Indult amúgy egy ILYEN project az indiegogo-n, közösségi összefogással, de nem nagyon halad a gyűjtés. Halott ügy szerintem is, mert minek adnék olyanra pénzt, amit otthon megoldok pár fillérből, még ha kevésbé praktikus is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák