Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40553216

    törölt tag

    válasz farkas-j #46176 üzenetére

    „Ezeket a tablettákat és kapszulákat a consumer tömegeknek találták ki, akik végig sem gondolják, hogy pl. egy mosogatás vagy mosás milyen fázisokból és műveletekből áll. Azt sem tudják hogyan működik a használt eszköze.”
    Én nem vallom magam ebbe a „nem tudom” csoportba tartozónak. Engem egyszerűen nem érdekel. Bepakolok, bedobom a tablettát, megnyomom a gombot, kiveszem a tiszta edényeket. Látványra és higiénia szempontjából is sokkal tisztábban, nem mellékesen nem baszva el annyi időt, vizet, energiát és vegyszert, mintha kézzel mosogatnék. Erről szól a mosogatógép. Nem vagyok mosogatásbuzi, így nem fogom pipettával kimérni az öblítő mennyiségét, patikamérleggel a mosóporét.

    „Azért még egyszer megkérdezem, honnan tudja”
    Ez sem érdekel, amíg a végeredmény olyan, amilyennek lennie kell. Nem az én dolgom ezt tudni, hanem a tabletták gyártójáé. Láthatóan nem végeznek rossz munkát.
    Viszont én feltenném a kérdést: te honnan tudod előre, hogy az adott pakolás után milyen és mennyi mosó- és öblítőszer kell? Nem mellékesen nem a zsír a legbonyolultabb probléma, hiszen minél melegebb a víz, annál folyékonyabbak a zsírok, azaz nagy részük már a vízzel lekerül az edényekről. Bajosabb a rásült/égett/ragadt fehérje. Mindenféle mosószer, akár tabletta, akár por, kevert, minden szennyeződéstípusoz van benne összetevő. A mosogatnivaló mindig változik, te viszont porban is ugyanazt az összetételt teszed, ami összetétel nagyjából ugyanaz, mint a tablettáké, csak az a különbség, hogy a tabletta egy diszkrét mennyiség.

    (#46177) Snowy_owl
    Ti nyáron használtok páramentesítőt? :Y

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák