Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • farkas-j

    őstag

    Most már túl vagyok a SEBO Airbelt K3 Premium porszívóval több kisebb és egy nagytakarításon, így már nem csak az első benyomásokat tudom leírni.
    Ami (továbbra is) tetszik:
    Nagyon nem akarom ismételni magam, itt elolvasható az első tapasztalat utáni véleményem. Összehasonlítási alap a Xiaomi Roidmi F8S GL és az ETA 3404 Neptun takarítógép-porszívó, amiket eddig megelégedéssel használtunk.
    A Xiaomi-t nem is nagyon említem, mert rendes takarításnál nálunk nem játszik, lévén az ETA nagyságrendekkel jobban szív. A napi kisebb szöszökkel, konyhai morzsákkal viszont jól elboldogul, ezekhez tényleg szuper és kényelmes. Nagytakarításhoz viszont biztosan a vezetékest használjuk továbbra is főleg, hogy megvan a SEBO.
    Padlótakarításnál, nagy felületeknél remek és jól kitalált a SEBO görgős parketta feje, finomabban és könnyebben siklik mint az ETA görgős padlófeje. Szűk ficakokban viszont a nagyobb méretéből adódóan már hátrányba kerül az ETA-val. A TV szekrény alá sem fér be, ahová az ETA fej még éppen befért. Emiatt elő kellett venni a SEBO résszívó-szárat a hozzávaló fejjel. A szekrény mögé is be szoktam nyúlni a porszívó csővel, hogy az esetleges porcicákat kiszívassam. Na, ez a SEBO-val necces volt, lévén a teleszkópos cső jóval vaskosabb, mint az ETA egyszerű karcsú alumínium csöve.
    Az ETA egy viszonylag nehéz és magas gép, szép nagy fogantyúval, a SEBO viszont viszonylag könnyű, de alacsony gép, kicsi fogantyúval, így az egyik helyről a másikra cipelése kevésbé kényelmes mint az ETA-é, mert le kell hajolni érte. Gurulni viszont sokkal jobban gurul mint az ETA. A körben lévő puha él védőből kilépő és eloszló levegőkivezetés csoda jó ötlet, nem keveri fel a levegőt, látszik, hogy gondolkodtak a fejlesztők.
    A szőnyeg porszívózásról nem tudok túl sok újat írni. Ilyen hatásfokot még nem láttam! Brutálisan jó! Azt is jól kitalálták, hogyha parkoló állásba billentem a porszívócsövet akkor magától lekapcsol a motoros kefe, így nem "gyepálja” feleslegesen addig a szőnyeget. A kefetisztítás meg álom a korábbihoz képest! Egy mozdulattal kivehető a kefe a fejből és kényelmesen tisztítható lenne, de a legnagyobb meglepetésemre eddig még nem volt rajta semmi, pedig az asszonynak és a lányomnak is hátközépig érő hosszú haja van. Lehet, hogy ez most a véletlenek sorozata és a későbbiekben lesz rajta, de nem aggódom, mert könnyen tisztítható. Ezt a kivehető kefe megoldást nem sok gyártó gépe tudja. A kefetisztítást egyébként "imádtam” :O . Jó "móka” volt leszedegetni az ETA turbókeféről a felcsavarodott hajat még úgy is, hogy a fej eleje lepattintható.
    És jöjjön a feketeleves. A nem várt, de hozzáadott kézi kefe ugyan nem rossz, de kicsi. Mivel megrendelés előtt hibás infót kaptam a SEBO web áruháztól, így nem rendeltem meg hozzá pluszban a széles kefés bútorfejet, mondván, hogy majd használom azokat amit az ETA-nál is használtam. Csakhogy a csőméret nem stimmelt! A netet feltúrva nem találok megfelelő adapter sem hozzá, pedig az Aliexpress-t is végigbújtam, ahol az ETA-hoz is vettem a kiegészítőket és az átalakítókat. Most vadászok egy 10-12cm hosszú 34-34,5mm külső átmérőjű csődarabot toldó elemnek. Emellett utólag megrendeltem a SEBO eredeti széles kefés bútorfejét. Aki esetleg emellett a porszívó mellett dönt, jól gondolja át a tartozékokat, mert postaköltséget spórolhat!
    Összességében nagyon jó döntés volt a SEBO, nem csalódtam benne, sőt! Most, hogy megtapasztaltam, gondolkodás nélkül ismét ezt választanám :K

    Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

Új hozzászólás Aktív témák