Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BBéci

    titán

    válasz Bazsee71 #63059 üzenetére

    Ez komoly? Teljesen hülyének nézel? Szerinted 12 éves hardcore eszpresszós, hobbi barista múlttal összekeverem a kávészemek olajosságát bármi mással?
    Igen, lerakódást okoz, azért szükséges a 3-4 hetenkénti Tersonetes tisztítás.
    Idézet Kávékorzón megjelent tesztekből, mindegyik jó vagy kiváló minősítést kapott:
    "A babok sötét pörkölésűek, fényesek, közepesen olajosak, szépek, válogatottak, kevés a törött szem."
    "A kávészemek enyhén olajos kinézetűek, darálás után az illata enyhén kesernyés, melyet a kávéban már nem lehet kiérezni. " (MoKambo Argento, az egyik kedvencem.)
    Caffé Carraro Don Cortez Grandi Arabica:
    "A babok szép olajosak, inkább sötét pörkölésűek, de nem égettek, szépek, válogatottak. "
    "A kávé szemek épek, kis mennyiségű olaj van a felületükön."
    Buscaglione Oro:
    "A kávébab sötétre van pörkölve, olajos a felületük."
    "A babokat csillogó olajréteg fedi, a darálmánnyal érintkező felületek fokozott tisztítást igényelnek emiatt."
    Elég ennyi, vagy folytassam?
    Maradjunk annyiban, hogy lehet a csúcsminőségű kávé olajos és száraz is, nem az határozza meg a minőséget.

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Új hozzászólás Aktív témák