Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bazsee71

    őstag

    válasz BBéci #63062 üzenetére

    Sajnálom, hogy ezt magadra vetted, senkit nem kívánok megbántani, csak van némi közöm a kávépörköléshez, ezért korrekt választ szerettem volna adni. Még egy rövid kitérőt megejtek itt, utána kávés topikban szívesen folytatom a diskurzust, vagy akár privátban, de ennél több off hozzászólással már nem terhelném ezt a szekciót.

    Válasszuk ketté: a zöldkávé, mint alapanyag, még lehet attól csúcsminőségű (magas pontszámú), hogy elrontották a pörkölést. Koffeinmentes és macerált feldolgozások esetén könnyen fellazulhat úgy a bab szerkezete, hogy megfelelő pörköléssel is kicsapódnak az olajok a szemen. Egy hagyományos száraz, vagy nedves feldolgozás esetén - főleg utóbbinál - viszont azt jelenti, hogy olyan hőmennyiséggel kínálták meg azt a szemet, amivel már nem kellett volna. Így pedig a csúcsminőségű alapanyag is elvérzik, elveszti azt, ami benne volt.
    És még mindig nem az újhullámról beszélek, a jobb olasz pörkölők sem addig gyötrik a szemeket, hogy azok teljes felülete olajos legyen.

Új hozzászólás Aktív témák