Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz Dorian #73745 üzenetére

    "1. 80-90-es kategóriát néztem, ha a Miele nagyon drága akkor ennek azt kell jelentenie, h az ugyanilyen árú Bosh, Philips porszívó jobb?"

    Ezt így nem jelenteném ki.

    A Bosch porszívók kapcsán egy korábbi olcsóbb, közép-kategóriás szériával van tapasztalatom, az nem volt nagy szám. Az újakat és a prémium változatot nem ismerem.
    Philips prémiumból volt 3 is (9-es, és 87-es szériák), a legutóbbi a Performer Active sorozatból, és 3 évig sem bírta ki. Igaz, elméletem szerint mindegyik azért hibásodott meg, mert évek során egyre több por jutott a motortérbe.

    Ez volt az egyetlen komoly hátránya. Ha azóta (~2-3 éve) az új szériában ezt kiküszöbölték, akkor lehet "best buy" ennyiért. De emiatt nem merem nyugodt szívvel ajánlani.

    Hozzátéve, hogy dizájnban, praktikumban (nagy hátsó kerekek) különösen hosszú szálas szőnyeges lakásba a legjobb.

    A "TriActive" szívófej pedig etalon. Egyetlen más cég sem gyártott ennél jobb szívófejet. Parketára, kőre, szőnyegre, sarkokat szívni a legjobb.

    Olyannyira, hogy a többiek évekre vannak lemaradva tőle. Számomra mindig feleslegessé tette a parketta szívófejet, mert a kipattintható keféi és a szívórések kialakítása miatt tökéletes a sima felületekre is.

    Az S-Bag porzsák és a HEPA filter miatt egyébként jó megoldás porallergiásoknak is.

    A Miele előnye a rendkívül jó minőségű porzsák, hogy a porzsáktérbe nem engedi vissza a port, és a HEPA filterrel a kifújó ágon tiszta levegőt biztosít. A szívóerejével sincsen probléma, és telire szívott zsákkal sem csökken az ereje különösebben.

    A C1 egy drága alapmodell, arra egy fillért nem költenék; de még a C2-nek is siralmas a szívófeje. A két kefesor helyett csak 1 van, és 1 gumiszalag. Annyira drága minden termékük, hogy a végfelhasználói árban ilyenekkel tudnak csak 10-20 ezreket spórolni.

    Két durva, éles, fröcsöntött műanyag van összetolva, pont mint egy szappantartónál, ráadásul a felső rész éle túllóg az alsón (a felületen "siklón"), ezáltal szinte nyírja, gyalulja a szőnyegszálakat.

    Több évtizedes lemaradásban van a Philips szívófejhez képest. Nagy kár, hogy a Miele géphez az nem tudom csatlakoztatni (mert spéci, csatos rögzítéssel rendelkezik), mert azt megtartottam, és azt használnám!

    Még keresem az adaptert, amivel megoldhatom, és akkor a Miele szívófeje megy "nyugdíjba".

    Egyébként a Philips parketta szívófej tökéletesen használható a Miele C2 szívócsövén. Azt csak rá kellett dugni. És új volt, hiszen a Philips géphez soha nem kellett használnom. A C2-höz viszont igen, a gyatra gyári szívófej miatt.

    A test dizájn is megragadt a 90-es években, és mióta Kínában gyártják az anyagminőség sem az a bizonyos "állejtős", ami miatt a MIELE rajongók magasztalták.

    Az innovációként említett 3 db, 360°-ban körbeforgó apró "görgő", azaz kerék annyira alacsony/kicsi, hogy a saját vezetékében is elakad. Nem képes "átugratni" rajta.
    A vezeték vékony, pödrődő, ráadásul még rövidebb is, mint a Philips gépek esetében.

    A szívócső, a feltétek olyan drágák, hogy ha teljes cserére van szükség, esetleg plusz szívófejre (réstisztító, radiátor-kefe, stb.) olcsóbb megvenni egy komplex C2 szettet, amihez mindezt adják.

    Én az említett árkategóriában most az Electrolux még kapható korábbi, "Exx7y/9y" szériájából választanék. (Silent Performer, UltraOne, ha jól emlékszem a márkanevekre.)

    Igazából a 3 gyártó legjobb gépeiből lehetne összerakni egy olyan porszívót, ami (közel) kifogástalan.

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák