Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • otamas

    csendes tag

    Sziasztok!

    Az elmúlt hónapokban kezdtem bele a hifi témába; ezalatt néha írtam ide is és mindig kaptam választ, amit tudtam hasznosítani. A kezdő szettet tavasszal vettem meg (Sabaj A4 + Dali Oberon 1 + HiFiBerry + Denon DCD 700AE). Azóta egy lényegi elemet cseréltem le: a Sabaj-ot egy Rotel RA-02-re, ami eléggé komoly pozitív változást hozott a hangzásban. Jelenleg ilyen az elrendezés:

    Bár nagyon szeretem a mostani felállálást, ahogyan szinte mindenki, én is a következő fejlesztésen gondolkodom az előző sikerességén felbuzdulva :)

    100-150 eFt-ot szánnék a dologra, amihez hozzájönne még az, amennyiért el tudom adni a meglévő komponenst. Néhány lehetőség, ami eszembe jutott:

    A mostani Dali Oberon 1-hez képest várható hallható előrelépés például egy Oberon 3-tól, Dynaudio Emit M20, Fyne Audio F500 vagy ELAC Uni-Fi BS U5 hangfalaktól az elhelyezésbeli adottságokat figyelembe véve?
    A hangfal esetében szűk keresztmetszet lehet, hogy csak polcos jöhet szóba és állvány nélkül (a szekrényen lenne, c. 30-50 cm-re a faltól + az asszonyfaktor).

    Az erősítőnél néztem használtat és újat is. Például: használt Primare A10 100 eFt, használt Rega Brio 200 eFt, új Rega IO 170 eFt, kiállított Audiolab M-One 260 eFt, használt Pro-Ject Maia DS 175 eFt, használt Musical Fidelity M3i 150 eFt, használt Exposure 1010 110 eFt, kiállított Cyrus One 215 eFt, használt garis NAD C338 170 eFt, Naim 5i 210 eFt.

    Esetleg kicsit többért új Powernode 2i, akkor eladnám az erősítőt és az RPi-t is.

    Szerintetek mihez érdemes nyúlni előbb a rendszeremben: erősítő vagy hangfal? A fenti példák közül van olyan, ami érdemi előrelépés lenne szerintetek?
    Abból kiindulva, hogy a Sabaj -> Rotel váltás mennyire bejött, az erősítő csere felé hajlok, ha a Dalimban van még potenciál...
    Ha a válasz egyértelmű nem, vagy csak marginális változásra számítsak egy 20 nm-es panel szobában, azt is írjátok meg légyszi', mert akkor nem verem el az erre szánt pénzt és megbékélek a mostani lehetőségekkel :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák