Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz python1 #118302 üzenetére

    Azt látom egyelőre, hogy sztereót tudok tisztességes külső DAC-al váltani még PC-n, mert vannak nagyon jó 8ch DAC-ok, USB-sek, elérhető áron és akkor lényegében beteg sok lehetőségem van egy combos hardverrel akármit is csinálni.

    De a többi csatorna a sztereó (LR) mellett - mozi esetén például - óhatatlanul másik DAC-ról mennének, hogy most ez a PC hangkártyája vagy egyéb külső DAC(ok), mindegy. Az órájuk nem fog egyszerre járni a PC-n váltott sztereó 3- (vagy max. 4-) utas hangszóróhoz használt külső DAC-éval és ez gond - elvileg. Pro audio motyókkal kiraható a móka (gondolok itt egy 5.1-re úgy, hogy L/R három út - 6 csatorna, minden egyéb kétutas -> center 2, RL 2, RR 2, sub 1 vagy 2, ez helyből 6+6+1=13 vagy 6+6+2 = 14 DAC csatorna.

    Csak 5.2-re, ha mindent a PC-n akarok váltani és küldeni utána 14 DAC csatornának. Ez nagyjából egy fél lakás ára :D ha Pro Audio-s cuccokkal akarnám kirakni, azokon ugye van Clock IN / OUT, tehát egy marék olcsó Topping E30-al nem lennék kiszolgálva sajnos, pedig egy USB3-as fasza HUB-ba őket bedugva meglenne ez a csatornaszám pikk-pakk. Csak az a fránya clock...

    Ha a kommersz, jóárasított Okto DAC 8-at veszem, vagy Topping DM7-et, akkor van 8 csatornám. Ebbe belefér egy mozi setup úgy, ha digitális váltás helyett analóg-elektronikusan, vagy passzívan váltok frontokat is, oldalsókat-hátsókat is, mindent is. (Magassági hangszórókat már ez sem nagyon tudna, ha jól tévedek, kevés a 8ch).

    És nincs clock in/out-ja.

    Szóval igazság szerint ami kéne ide, ha az ember totál szabadjára akarja engedni magát egy erős PC-vel, akkor egy végig AKM DAC-os Topping DM7 (ami 8ch ESS ugye) úgy, hogy clock in/out is lenne rajta. Na, ebből venne az ember kettőt, lenne bódottág.

    Nézegetem itt az RME cuccokat, de hát az áron túl itt már van AD is, nem csak DA, az AD része meg nekem nem kell, nem akarok fizetni érte.

    Úgyhogy egyelőre azt ókumláltam ki, hogy:
    - 8ch kommersz DAC (említett Topping DM7, vagy Okto DAC 8)
    - analóg-elektronikus váltószűrők és akkor lenyelem a békát, hogy itt egy jópár opamp és azok karaktere is még beleszól a hangba
    - háromutas LR
    - kétutas C, RL, RR
    - magassági hangszórókról lemondok, elfogyott a clock-sync-helyes DAC csatornám ugyanis

    Szólj, ha valamit rosszul látok, vagy van remény még több DAC csatornára (még az analóg-elektronikus váltáshoz is, nemhogy digitális váltáshoz).

    Szóval egy 8ch DAC sem elég egy 7.1.4 reference Dolby Atmos setup-hoz, ez ugye 12 csatorna. Ha itt a frontokat is "satellite" méretűre veszem és kétutasítom, akkor ez 23 DAC csatorna igény digitálisan váltva. :U

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák