Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bogyó bá'

    nagyúr

    válasz denesdr #118396 üzenetére

    Elbeszélünk egymás mellett: én is végleg letettem 25 éve az analóg lemezjátszót, mert nekem csak "közepes minőségű, kommersz" példányaim voltak középszerű hangszedőkkel (NAD, Pioneer, ilyesféle - amit egy-két-három havi fizumért meg tudtam venni), és azoknál (nem csak praktikus okokból) nekem is jobban tetszett az (alsó) középkategóriás CD-játszók hangja. Viszont ha elmentem a (milliomos faterral rendelkező) ismerőshöz zenét hallgatni, az ő Linn Sondekjén, nem tudom már milyen hangszedővel, valami gyári ARC csövi erősítővel - esélye nem volt a CD-játszónak. Még a drágábbaknak sem. A CD ugyan nem sercegett, nem volt alapzaja, de sokkal kevesebb "lelke" volt a zenének - ugyanazon a méregdrága láncon hallgatva.

    A CD-k hangja persze rengeteget javult (meg főleg a digitális felvételeké), sőt már azt sem hallgat az ember (én sem) mert PC-ről minden sokkal praktikusabb.

    A csöves erősítők hangjáért viszont még mindig odavagyok - minden bajuk ellenére (vagy éppen azért...) A Sony minitornyom hangjával (ugyanezen a KEF CODA7 kisdoboz-párral hallgatva) a világból ki lehetne zavarni 10 perc alatt (20 év alatt összesen nem hallgattam 50 órát!), a DIY csövimmel meg napi 10-14 órát szól az orrom előtt, és élvezem. Új világot nyitott számomra, pedig nem egy High-End holmi, csak egy jobban sikerült, faék egyszerűségű primitívség - filléres kínai kacatokból összerakva.

    A készüléképítés legalább annyira hobbim, mint a zenehallgatás - így nagyon jól elvagyok az utóbbi időben (mióta újra csinálom). [link]

    Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

Új hozzászólás Aktív témák