Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nebulo5

    senior tag

    válasz multiplikato #30267 üzenetére

    Kösz a linket! Személy szerint, én még ezt a cikket nem olvastam.
    Tetszik, hogy számításokkal - mérésekkel alátámasztott adatokat sorol fel. Ez biztosan kimerítő és pontos felvilágosítást ad azon fórumtársaknak, akik csakis, kizárólag a mérhető paraméterekre alapozva ismernek/hisznek el dolgokat a hi-fi világában.
    Eddigi tapasztalataim alapján, számomra nem igazán mond sokat, azaz, nem hiszek a "matematikának"! Még azt is fel merem vállalni, hogy valaki rám fogja: a magasabb damping faktorú erősítők hajtotta (megfelelő) hangsugárzók általam hallott "jobb" hangja, csak placebó hatás volt füleimnek! Nem tudom a műszaki oldaláról megvétózni a cikkben olvasottakat, mert nem elektromérnök vagyok. Csak egy, néhány hozzászólással feljebb írtakat tudok dézni "by Andorra": "Az igazán jó eredményhez a mérnöki tudás ezen a területen nem elegendő..... a hifi területén sajnos hátráltatni is tud."
    Az esetleges félreérthetőségem elkerülése érdekében, még csak annyit: nem a sokszáz vagy ezer damping factorú erősítőkre gondolok! Csak a 100 alatti vs. 150 - 250 d. factorú erősítők közötti egyértelmű pozitív javulást, a nagyobb értékű javára.

    Persze, ez kizárólag az én véleményem!

    [ Szerkesztve ]

    Üdv: nebulo

Új hozzászólás Aktív témák