Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • simongab

    senior tag

    válasz krichd1 #57736 üzenetére

    Nem tudom mi felett ment el az idő és mi felett nem, de érdekes a témafelvetésed. Jó hogy feldobtad, rápillantottam erre a német stúdióra aki kiadja és legyártja az általad említett japán és európai audiofil? felvételeket. Sok ismerős cucc van a képeken, videókon, amit elfogadnék, gondolom sokan közülünk. Az egyik hangsugárzó egy Genelec 8260, egy vista 5-ös, és pl. egy CDP -D 500, amiről már írtam, jó cucc... EMT hangszedő és lejátszó, és egy neumann lemezvágó gép, javítsatok ki a hungaroton is ezt használta az utolsó években.
    A tartalom is érdekes, ahogy láttam jó közeli kondenzátormikrofonnal dolgoznak, és ahogy láttam mindenképpen nagyobb szerepet adnak a térnek, látszik hogy egy pinceszerű helyiségben van berendezve a stúdió,ahol a falakra vannak felszerelve a csillapítók hangelnyelők, ettől lesz érdekes a hangzás, kissé teres, viszont a dinamika összehasonlítva egy "0hagyományos felvétellel" nagyon nagy és szerintem a szélek meg vannak emelve jócskán. Én ezt a két "titkot "hallottam ki a felvételekből. A japán és német felvétel között nem éreztem akkora különbbséget (illetve metódusában semekkorát) :)

    Ami felmerül izgalmas kérdésként bennem hogy mért nem csinálják az átlag felvételeket is ilyenrek, vannak sejtéseim, de mindenképpen megpróbálok konkrétabban utánajárni...

Új hozzászólás Aktív témák