Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krichd1

    addikt

    válasz .DLL #61903 üzenetére

    Szerintem nagyon más a közeltéri zenehallgatás, főleg ez az asztalra rakott monitor melletti elhelyezéssel, mint nagy állványokon több méterről hallgatva a zenét állványos hangdobozokkal vagy állóakkal. Utóbbi közelebbi a valósághoz, jobban kijönnek a távolságok, arányok.
    A modernebb szériák között már nincs meg ilyen egyértelműen ez a klasszikus különbség amit írsz. Eddigi teszteléseim alapján nekem szinte kivétel nélkül jobban tetszettek az ugyanazon márka ugyanannak a szériának az állódobozai, mint az állványos változatok úgy összességében. Az sem mondanám, hogy mindig az állványos változatnak van gyorsabb, pontosabb hangja jobb térrel. Főleg akkor nem, ha megint ugyanazt a szériát vesszük alapul, összehasonlítva egy kétutas állványos és egy nagyobb háromutas állót (nem mindig a legnagyobb típus a legjobb), így az állványos változatnak a mély/közép sugárzója szélesebb frekvenciatartományban kell dolgoznia, míg az állónál kisegíti egy külön mélyhangszóró (például Monitor Audio RX1 és RX6 esete), így a középtartományban is előnyt szerez az álló típus.
    Sőt kisebb állódobozok esetén előfordult már, hogy pont az volt vele a problémám, hogy túl "monitorosan" szólnak, a kifejezés rosszabbik értelmében. Egyébként az árak is csak először tűnnek olyan nagynak, ha hozzászámolod az állványok árát, máris csökken a különbség a két nagy hangdoboz kategória között. Akciók keretében akár még egy áron is kaphatóak, például most a Q Acoustic 2050i és a 2020i, így állvánnyal együtt a 2020i a drágább újonnan.
    Választási dilemma inkább akkor van, amikor ugyanazért az árért lehet választani egy magasabb szériás állványos és egy alacsonyabb szériás álló hangdoboz között.

    (#61905) Csongaa: Ne emelgess semmit, helyette inkább fogalmazz meg egy értelmes kérdést. :)

    [ Szerkesztve ]

    Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

Új hozzászólás Aktív témák