Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • norvik

    aktív tag

    válasz dgyuri0123 #69349 üzenetére

    Uraim, elnézést a késői válaszért. Nem igazán értem rá, és sajnos más dolgom is akad, mint a hobbink.
    A Sonusok a hátsó faltól olyan 80 centire állnak, enyhén befelé fordítva. Az oldal fal egyik oldalon fél méternyire van, a másik oldalon bútor van szintén fél méternyire tőle. Egymástól három méter a távolság. A zene hallgató pozícióm közepén, tőlük egyforma távolságra van, két méternyire. Véleményem szerint nem rossz az elhelyezésük, sokat tologattam ide-oda őket, és a magam helyét is változtattam, kerestem a jobb hangzást. A helység akusztikája nem tökéletes, még javítanom kell rajta. De ez nem változtat szerintem azon a különbségén, amit a fejhallgató, és a hangfalak között hallok. A legmarkánsabb különbség a magas hangokban van. Míg a Sonus finomkodik, a fejhallgató kontrasztosan kirajzolja a dobseprű hangját, a cintányér meg pont olyan, amilyennek lennie kell, mint az életben. A Sonuson halkabb, és elkentebb. Nem cseng úgy le, ahogy kéne. Korábban egy Rotel erősítőm volt. Amikor lecseréltem a hangfalaimat a jelenlegire, a Rotel mellett határozottan hallottam a javulást a Sonus javára. Aztán eljött a mostani erősítő, és én csodát vártam. A csoda viszont elmaradt. Minimális javulást éreztem, ha éreztem egyáltalán. Illetve, volt csoda, de nem úgy, ahogy arra én számítottan, nem az, amire vártam.
    Odakint, amikor megvettem a Myryad-ot, hogy tudjam hallgatni, vettem hozzá fillérekért Kef q 15-ös hangfalpárt. Meglepően jól szólt, az árához, méretéhez viszonyítva. Az ára alatt azt a hatezer forintnak megfelelő összeget értem, amit én adtam érte használtan. Az új árát nem ismertem, de gondolom, nem lehetett úgysem túl drága. Szóval, hazahoztam, és kíváncsiságból rákötöttem itthon a Rotel erősítőre. Szépen szólt. Szinte partiban volt a Sonus-szal. Bosszantó, nem? Aztán, amit nagyon vártam, beraktam a helyére a Myryad-ot, és jött a csodavárás. Ami csak a kis Kef-nél jelentkezett. Határozottan lehetett hallani, hogy az új erősítővel mennyivel jobban szól, ugyanez sajnos a Sonus-ra nem volt igaz. Pedig mezei hangfalkábel volt csak a hatába döfve, olyan, amit sima elektromos boltokban árulnak, piros-fekete, métere nem hiszem, hogy több, mint kétszáz forint. Inkább kevesebb. Mivel a kef nekem kicsi volt, ráadásul külsőre már nem volt a legjobb állapotban, túladtam rajta. De bogarat tett a fülembe, ha egy kis Kef ilyen jól tud szólni, milyen lehet egy komolyabb?
    Tehát, azt már akkor láttam, hogy a Toy Tower nekem kevés. Egy igényeimnek megfelelő Sonus anyagilag elérhetetlen számomra, esetleg használtan juthatok ilyenhez, ha szerencsém van. Nagyon jó, nagyon szép hangfalak, de a névért túl sokat kell fizetni, túlárazottaknak tartom őket. Tehát Kef lenne az egyik főirány. Itt már ajánlottátok nekem, hajlanék is arra az eladó darabra, de a színe nem felel meg, erre is gondolnom kell sajnos.
    Nem tudok egyetérteni Nemir Ombe fórumtárs véleményével. Addig rendben van, hogy egy kommersz hangfalat semmiképpen sem vennék. A Pioneer, a Sony, Denon és egyéb japán gyártok hangfalai valóban nem képviselnek magas szintet. De a TDA cég azért már tett le az asztalra nem egy jó hangdobozt. Amiért a Pioneer felvásárolta, még nem lett rosszabb a TDA szakember gárdája, tervezési tapasztalata. Meghagyták a márkanevet is, önállóan tudnak működni. Annyi változott, hogy némely terméket Pioneer név alatt forgalmaznak. Innentől kezdve tőlem hívhatják akár Videotonnak is a hangfalat, ha jól szól. Sajnos, ezt a bizonyos Pioneer S 81-et sehol nem tudom meghallgatni itthon, pedig nagyon érdekelne, mielőtt ezt választanám, vagy más irányba mennék el. Itt van róla két teszt:
    http://www.hifinews.co.uk/news/article/pioneer-s-81-pound;2500/9459

    http://www.trustedreviews.com/Pioneer-S-81-Home-Cinema-Speakers-review

    Mindkét tesztet eléggé elfogadhatónak, reálisnak tartom, nem a What Hifi kategóriájú oldalak, ahol csak jó dolgok vannak.
    Az ára itthon nyolcszáz ezer, én a felét kéne fizessem egy pár ex demóért, tökéletes külső-belső állapotú darabért, ami éppen csak be van járatva.

Új hozzászólás Aktív témák