Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ear001

    addikt

    válasz Jorus #78337 üzenetére

    Nem a motor miatt kérdéses a leszorízó, és a csapágyat is csak nagyon lassan nyírja ki, más a gond vele. A könnyű tányéros lemezjátszóknál, főleg az akriloknál a lemez káros rezgései könnyen kivezetődnek, lecsillapodnak. Ha mindezt egy jó nagy súllyal megfeleljük, akkor ezek a tranziensek sokkal tovább benne maradnak a rendszerben. A lemez leszorító ott jó, ahol bele tervezték a tömegét a rezgéscsillapításba, vagy mág ott sem, a Towshend Avalon például gyakran volt jobb extra súly nélkül.

    Hogy miért használják sokan? Mert durván belenyúl a hangba és bizonyos rendszereken ez még jól is jöhet. A Rega lemezjátszóknak például nincs basszusuk, Roy Gandy preferenciáit ismerve ez nem is meglepő. Itt minden, ami egy kis súlyt ad a zenének jól jöhet, még akkor is, ha tempó bizonytalanná válik, sok részlet elveszik annak árán, hogy a kevés viszont jobban felismerhető stb.

    Őszintén szólva szerintem a Planar 3 kéne, hogy legyen a belépő szintű lemezjátszó mindenkinek. Nekem is volt, én is egyszerre örültem neki, és csináltam mindent, hogy tényleg hosszabb távon is hallgatható legyen, aztán a Linn Axis egy új világot nyitott meg, pedig az sem volt több, mint a középkategória alja.

Új hozzászólás Aktív témák