Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mosqu!to

    addikt

    Tegnap volt nálam egy rögtönzött teszt, egyrészt az alábbi két hangfalkábelt vetettük össze (a többi teszt résztvevőről később):

    1) VanDamme 2x4mm UP-LCOFC (268-504-000)
    2) HiDiamond D5

    A győztes kiléte nem kérdés, azonban az ár/érték arány már annál inkább.
    - A hangok térbeli elkülöníthetősége egy fokkal jobb a D5-nél, de a VD se vall szégyent.
    - Dinamika tekintetében mindkét kábel nagyon jó, viszont a D5 mintha szűrne, a VD némileg több zajjal zenélt, így "erősebbnek" hatott, viszont emiatt mindenképp fárasztóbb is volt.
    - A komplexebb hangszerelésű anyagoknál egyértelműen a D5 volt nyerő, nagyon könnyű volt szeparálni a háttérben lévő halkabb hangszereket is
    - Pop-rock-elektronikus zenén a HiDiamond azonban szinte minden előnyét elvesztette, abszolút hozta a VD a szintet

    Ami viszont meglepő volt, hogy egyáltalán nem számottevő a különbség. A VD is kifejezetten jól szól, ha az ember nem figyel a zenére, alig veszi észre a különbségeket. Talán ami kiemeli a D5-öt, hogy a VD mellette fárasztónak hat, így annak ellenére, hogy ezt önmagában nem érezzük, biztos előbb "ráununk" a zenére.

    No viszont árak tekintetében: A VD ára 2000/folyóméter, vagyis a nyers kábel megúszható 12.000 Ft-ból, plusz csatlakozók, zsugorcső, fedőháló, munkadíj a szerelésre ha nem magad csinálod... az egész megáll 40.000 Ft-ból max. Ezzel szemben a D5 listaára 300.000 Ft.

    Jobb-e a D5? Igen.
    Ér-e 7,5x annyit? Nem, mondjuk kétszer annyit. Nade hifinél néz ilyet az ember...? Egy esetben: ha felmerül, hogy lenne-e jobb helye is ennek az összegnek a rendszerben.
    Hosszútávon valószínűleg meggyőzött a kábel, azonban lehet nem lesz ebből instant get.

    Nektek mi a véleményetek, van ebben az árszegmensben kiemelendőbb favorit a D5 helyett?

    [ Szerkesztve ]

    Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

Új hozzászólás Aktív témák