Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mosqu!to

    addikt

    Sziasztok!

    Bátyámnak szeretnék karácsonyra némi hifi fejlesztést, mert sok zenét hallgat, valamint filmeket is néz, de mindezt az én több, mint 15 évvel ezelőtt neki adott cuccaimon :)
    Nekem ott indult el a hifibogár és kezdtem neki a fejlesztésnek, de ő megtartott mindent.

    A forrás PC alaplapi hangkártyája, képes SPDIF-re is vagy vga HDMI-n is tudunk amúgy hangot kivinni.
    Erősítő egy Sharp minihifi kazettás-cd váltós valami, kb így néz ki.
    Hangfalakat pedig jómagam építettem, mint akkoriban sokan mások. "SAL építsd magad" :D
    Egészen pontosan ez, ha jól emlékszem akkor a legolcsóbb közép és mélysugárzóval, a középső tweeterrel és talán a drágább hangváltóval.

    A hangfalakhoz szentimentálisan kötődik, semmiképp nem szeretné kihagyni az új rendszerből.

    Keretügyileg szeretnénk 100e Ft alatt megállni, úgyhogy elsősorban a jelenleg aprón kapható régebbi cuccok lehetnek potenciálisan érdekesek számunkra.

    A kérdés az, hogy van-e értelme a hifire úgy költeni, hogy a SAL hangfalak megmaradnak?
    Talán a hangszóró/hangváltó cserében benne lenne, mert azokat is én csinálom. 0-ról nem szívesen építenék neki új dobozt, de néhány elem cseréje kisebb bonyodalommal letudható. Viszont felmerül a kérdés, hogy nade milyen előre gyártott hangváltó és hangszóró passzolhat ezekhez a dobozokhoz amitől javul a hangkép?

    Ha hagyjuk a hangfalakat úgy-ahogy, akkor pedig az merült fel bennem, hogy lát-e valaki az alsóbb árszegmensben olyan sztereó/hm vasat, amiben van DAC, vagyis elhagyható lenne a PC alaplapi hangkártyája, és USB/SPDIF/HDMI vonalon lehetne a hangot kiküldeni a gépből, és megérné az upgradet?

    Hangfalkábel tekintetében valószínűleg az itthon kallódó VDC kerülne hozzá. 5.1 kiépítésen egyelőre nem gondolkozunk, de talán egyszerűbb egy régi HM vasat akasztani DAC-cal aminek jó a hangja, mint egy sztereót.

    Vagy inkább egy ASUS Xonar hangkártya + sztereó erősítő?
    Vagy inkább hagyjam az egészet, mert a Somogyira kár költeni? :D

    Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

Új hozzászólás Aktív témák