Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz golyani #3509 üzenetére

    Te magad linkelted be a MAX712 / 713 -as típusok közös adatlapját. Ne vedd leszólásnak, de mi lenne, ha tényleg elolvasnád legalább az első oldalt? Az összes alap feature le van rajta írva. Igen, és sem vagyok egy angolfenomén, de talán kiderülne belőle ez-az. Például hogy csinál csepptöltést, miután a típustól függő módon már lekapcsolta a gyorstöltést. Az is elég jól látszódik, hogy a gyorstöltési áram egy külső tranzisztoron keresztül történik, az áram meghatározását meg már említettem: nem kötött, Te választod meg az értékét. Ha Neked 250mA a szimpatikus ''gyors'' töltés, akkor ahhoz tartozó R_sense értéket választasz. A nyugalmi csepptöltés - a gyorstöltés végeztével - úgyis ennek töredéke lesz.
    Hogy jön ide a 220? Mi most egy törpefeszültségről működő áramkörről beszélünk. Például veszel hozzá egy kellően nagy áramú, akár stabilizált dugasztápot, és kész. Az sem sokkal drágább, mintha Neked kéne összeraknod egyet.
    Nagyjából hasonló tartalmú hsz-t akartam írni, mint a #3508-as, de mivel megelőztek, letettem róla. Nem az ''ugráltatásra'' gondoltam, mert az a Te dolgod, hogy mit kezdesz a leírt infókkal, de azért egy normális (automata gyors- majd csepptöltés, biztonsági időzítés, hőmérséklet-figyelés) töltőt ennél egyszerűbben összehozni már nem nagyon lehet.
    Mod: biz' Isten, lerajzolom Neked a komplett kapcsolást a törpefesz. betáptól az akkumulátorig, ha lefixálod, mit szeretnél (és nem fog érdekelni, hogy elkészül-e ;)). Maxim-ék valóban nem adtak teljes rajzot egy konkrét lineáris megvalósításhoz, ellenben pl. mindenféle táblázatokkal (7. oldal) meg összefüggésekkel (sok helyen) segítették a bekötést és a nem konkretizált alkatrészek számítását. Az tényleg nem várható el tőlük, hogy konyhakész megoldást szolgáltassanak minden lehetséges esetre. Ahhoz ezek a kontrollerek túl univerzálisak. Ja, és azért említettem már a legelején a MAX713-ast mert az rajta van az Elektrokontha árlistáján, tehát Bp.-en beszerezhető. A RET is biztos be tudja hozni, de lehet, hogy csak jókora felárral.

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák