Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Ribi #46056 üzenetére

    Ha ki van képezve egy vékony fóliaszál az átmenetnél, az ki is éghetne éppen, de ha nincs is, a hangsúly a rövidre záráson van ilyenkor. Vagyis a TVS-dióda a védőföld felé zárja a koax. belső erét (melegpont).

    Tunerek bemenetén is előfordulnak antiparalel diódák, mivel itt a hasznos jel alacsonyabb szintű, mint a diódák nyitófeszültsége, ezért normál gyorsdióda is alkalmas a célra. Varisztorok viszont jóval nagyobb feszültségre szoktak készülni, ezért sem használatos.

    De ez csak maga a jelbemenet, ami egyébként is ritkán sérül, vagyis viszonylag ritkán kell tunert cserélni, villámkáros készüléknél. Ebben szerepet játszik az is, hogy sok bemenet kapásból úgy kezdődik, hogy van egy tekercs, ami egy szűrő vagy rezgőkör része, és eleve föld felé zár. (A nagyfrekvenciát engedi tovább.) Némileg más a helyzet persze az aktív antennatápos tunereknél, ami 5 V-ot is ki tud adni.

    A nagy áramok a GND-körökön szoktak például fóliát égetni, vagy a fólián kiképzett szikraközök is át szoktak húzni a feszültségtől, és főleg a tápegység bemeneti részénél. De elszállnak szekunder diódák is, meg azután is akármi, súlyosabb esetben.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák